Petrolul lui Mutu, stins de Dinamo Zagreb: 1-3!

21 august 2014 22:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ploieştenii au pierdut prima manşă cu campioana Croaţiei (1-3) şi au şanse minime de calificare în grupele Ligii Europa.

Timp de o repriză şi jumătate, Petrolul a fost echipa mai bună în confruntarea cu Dinamo Zagreb. Lipsa de eficienţă a ploieştenilor a fost pedepsită de croaţi, care şi-au asigurat un avantaj liniştitor pentru returul de joia viitoare.Deşi nu a marcat, Adi Mutu a fost protagonistul unei prime reprize încheiate la egalitate, 1-1. Atacantul „lupilor” are pe conştiinţă golul prin care Dinamo Zagreb a deschis scorul, cu un henţ în careu care putea fi evitat cu mai multă prudenţă din partea „Briliantului”. Greşeala lui Mutu a şters astfel cu buretele un început de meci promiţător al Petrolului. Ploieştenii au pus presiune din start pe careul oaspeţilor, Felipe Teixeira şi Mutu remarcându-se cu două şuturi periculoase. A urmat faza penalty-ului din minutul 28, după care Adi Mutu a încercat să se revanşeze. Vedeta Petrolului a trimis o lovitură de cap în braţele portarului advers, apoi a făcut un fault în atac la o fază la care Toto Tamuz reuşise în cele din urmă să trimită mingea în plasă. Chiar înainte de pauză, s-a făcut dreptate. Eforturile lui Mutu şi ale coechipierilor săi au fost răsplătite de un moment de inspiraţie al aceluiaşi Toto Tamuz. Israelianul de origine nigeriană a profitat de o pasă perfectă a lui Teixeira, a preluat perfect, a driblat doi adversari şi l-a învins pe portarul celor de la Dinamo.

Repriza secundă a început cu un ritm mai lent, animându-se odată cu apropierea finalului. Acţiunile ofensive ale Petrolului au stat tot pe umerii lui Mutu şi Tamuz, susţinuţi de Teixeira. Mutat de Răzvan Lucescu pe flancul stâng, „Briliantul” a creat deseori panică în careul croat şi a ratat o ocazie monumentală, din apropierea porţii, un şut respins cu mult noroc de un fundaş croat. În loc de 2-1, s-a făcut 1-2. Dinamo Zagreb a înscris în urma unei acţiuni tăioase de contraatac, finalizată cu capul de Cop, acelaşi jucător care transformase penalty-ul din prima repriză. La ultima fază a meciului, oaspeţii au mai marcat o dată, direct din lovitură liberă, răsucind cuţitul în rana deschisă a Petrolului. Săptămâna viitoare, la Zagreb, Mutu şi compania au nevoie de un miracol pentru a se califica în faza grupelor.

Mai multe