Piţurcă: «Avem şansa a doua la baraj, indiferent de adversar»

16 octombrie 2013 7:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă are 1-0 în războiul cu cei care l-au contestat. Dacă pe vremea lui Răzvan Lucescu, tricolorii erau eliminaţi cu trei, patru meciuri înainte de terminarea campaniei pentru Euro 2012, acum, cu Piţi pe bancă, echipa naţională e la un pas de Mondialul din 2014. Evident, această situaţie l-a mai scăpat pe selecţioner de presiune, iar acesta şi-a permis şi un zâmbet la interviul de după partida cu Estonia pe care l-a acordat Antenei 1.

Ce a spus?

*Suntem fericiţi, am ajuns la baraj. Avem şansa noastră, indiferent cu cine o să picăm. Sper să reuşim, fiindcă pentru mine şi pentru această generaţie e foarte important să ajungem la un turneu final. Unii dintre aceşti jucători nu vor mai avea şansa de a evolua la un alt Mondial.

*Jocul n-a mulţumit mereu publicul, dar iată că am reuşit să ajungem la baraj. Am intrat mai greoi în jocul cu Estonia, am marcat târziu, dar la 2-0 ne-am descătuşat.

*Olanda e Olanda şi e foarte greu să joci împotriva ei. E o echipă care îşi va respecta mereu blazonul. Asta e educaţia lor, să joace corect până la capăt. Am ştiut că Olanda conduce cu 1-0 la pauză. Băieţii jubilau pe bancă, atunci când Olanda înscria. Le mulţumim olandezilor. Van Gaal e un mare, mare antrenor şi eram convins că echipa lui va face un meci mare la Istanbul.

*Nu-mi doresc vreun adversar anume la baraj. Oricum, vom avea şansa a doua, indiferent de echipa pe care o vom întâlni la play-off.

*România va fi mai puternică la baraj. Aştept ca Marica şi Torje să joace mai des la echipele lor de club.

*Nu sărbătorim calificarea la baraj. I-am felicitat pe băieţi, dar trebuie să ne calificăm la Cupa Mondială. *N-am înţeles de ce Stancu a fost huiduit. A ratat o ocazie pe care şi eu aş fi ratat-o, dar a obţinut penalty-ul din care am deschis scorul. Păcat că publicul l-a tratat astfel, fiindcă Stancu e un om de bază pentru echipa naţională.

*Nota echipei după acest meci? 10 cu plus!

Mai multe