Piţurcă, cel mai tare recuperator

10 decembrie 2015 21:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă şi-a creat de-a lungul timpului o imagine de personaj meticulos, care îşi face tot timpul contracte beton, de pe urma cărora e imposibil să piardă. Ultima victorie, cea în litigiul cu giurgiuvenii pentru comisionul pe Valerică Găman, confirmă totul.

Tehnicianul în vârstă 59 de ani a acceptat în 2010 oferta lui Adrian Mititelu de a prelua pe Universitatea Craiova. Patronul a făcut sacrificii mari pentru a-l convinge şi i-a oferit printre altele garanţii financiare în bunuri materiale şi în jucători. Astfel, când Mititelu nu şi-a mai putut onora angajamentele faţă de antrenor, acesta l-a executat silit şi a devenit proprietarul mai multor fotbalişti olteni, printre care şi Valerică Găman. Piţurcă l-a dus pe fundaş la Dinamo şi apoi la Astra, iar giurgiuvenii i-au rămas datori cu 200.000 de euro. Ioan Niculae n-a recunoscut comisionul, iar antrenorul a dat în judecată Astra şi, previzibil, a câştigat. Acest lucru s-a întâmplat la o zi după ce a preluat-o din nou pe Al-Ittihad, când saudiţii i-au plătit pe loc datoria de un milion de dolari rămasă din primul contract şi pe care se judecau la FIFA. 

Aceste abilităţi extraordinare de a-şi recupera cumva pierderile au fost confirmate şi de episodul în urma căruia s-a despărţit de echipa naţională a României. Dacă la început Răzvan Burleanu voia să-l concedieze, dar nu putea fără plata unei despăgubiri de 700.000 de euro, la final s-a întors roata. Piţurcă avea oferta arabilor pe masă, dar Federaţia Română de Fotbal a fost cea care a cerut de această dată să fie despăgubită cu aproximativ 500.000 de euro. Părţile s-au contrat o perioadă, dar Piţurcă s-a scos şi de această dată fără să plătească vreun euro din propriul buzunar. Asta pentru că şeicii de la Al-Ittihad şi-au asumat ei plata către FRF a respectivei clauze şi cel poreclit „Satana” a căzut din nou în picioare. Astfel, pe lângă un antrenor cu destule rezultate, Victor Piţurcă putea să fie oricând un avocat de succes. A ajuns însă unul dintre cei mai bogaţi oameni din fotbal, fără să-i punem la socoteală pe patroni. Gurile rele spun că spiritul avar i-a adus lui Piţurcă o avere de peste 25 de milioane de euro.

Mai multe