Poli l-a furat pe Raţ lui Dinamo. Fostul internaţional a revenit în Liga 1 după 15 ani

22 martie 2018 16:11   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Răzvan Raţ a ajuns la 36 de ani liber de contract după ce Rayo Vallecano, o echipă din liga secundă spaniolă, i-a spus de curând că nu mai are nevoie de serviciile sale. Sănătos, pregătit fizic şi ambiţios din fire, "Răţuşca" a spus că mai vrea să joace şi a lăsat mândria la o parte. Sa întors acasă, dar nu unde se aştepta toată lumea.

Rapid l-a făcut mare pe Răzvan Raţ, giuleştenii propulsându-l pe fundaş spre Şahtior Doneţk, unde a stat 10 ani, din 2003 până în 2013. A urmat apoi o perioadă de peripluri, cu câte un sezon, de multe ori nici acela încheiat, la Rayo Vallecano, West Ham United şi PAOK Salonic. În 2015 a revenit la spanioli, dar până în această iarnă când a rămas fără contract. Cum liga a IV-a, unde e Rapid acum, nu l-a prea încântat, Raţ a cochetat cu Dinamo, iar Florin Bratu l-a primit la antrenamente sperând că va şi semna un contract cu experimentatul jucător. Din păcate, dorinţa tehnicianului nu a fost şi cea a conducerii, iar Raţ a simţit că nu e loc de el în Ştefan cel Mare. ACS Poli Timişoara a fructificat momentul şi i-a făcut o ofertă cu subiect şi predicat care l-a flatat pe jucătorul cu 113 selecţii în naţionala României. Acesta a acceptat contractul până la vară, cu opţiune de rpelungire dacă bănăţenii se vor salva de la retrogradare, şi ieri a fost prezentat oficial pe Bega. "E simplu. Am ales Poli pentru că cei de aici m-au dorit foarte mult. M-am antrenat cu Dinamo și le mulțumesc celor de acolo pentru că mi-au permis să fac asta. Sunt bucuros că am ales Poli pentru că voi fi din nou acasă, în România. Sper să le răsplătesc încrederea celor de aici, care m-au dorit foarte mult. Eu o să fac tot ce e posibil pentru echipa la care voi juca de acum încolo. Am semnat până la sfârșitul play-out-ului. Vom vedea din vară ce va fi. Eu am de gând să joc atât timp cât starea fizică mi-o permite. O să o iau pas cu pas. Îmi amintesc acel episod trist pentru mine, când jucam la Șahtior și am fost eliminați de Poli Timișoara. Teoretic avem prima șansă, dar nu a fost să fie. A fost un fel de asediu", a declarat Raţ la conferinţa de presă.

Astfel, Răzvan se întoarce în România după 15 ani de străinătate în care a cucerit 16 trofee, toate cu ucrainenii, printre care şapte titluri şi incredibila Cupă UEFA din 2009. Ultimul joc al lui Raţ în Liga 1 a fost la finalul sezonului 2002-2003, când Rapid, deja campioană matematic, pierdea pe 23 mai la Constanţa, 1-2 în faţa Farului. 

Mai multe