Portarul Julio Cesar a dus Brazilia în sferturile CM!

28 iunie 2014 22:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Brazilienii şi chilienii au oferit aseară un spectacol de nota zece. Pentru cine a avut inimă să reziste tensiunii, jocul de la Belo Horizonte a avut de toate: goluri acordate, goluri anulate, faze de poartă, penaltiuri şi parade ale celor doi golkeaperi. Cei cu nervii tari au fost, în final brazilienii,  care au învins cu 4-3 după loviturile de la 11 metri, ajungând în sferturile Mondialului.

Nebunie maximă la Brazilia-Chile. Cine credea că va fi un joc facil pentru echipa lui Scolari, s-a înşelat amarnic. Chilienii au demonstrat că nu au ajuns întâmplător în optimi şi au ţinut în şah naţionala de zeci de milioane de euro a ţării-gazdă a Mondialului. Brazilienii au deschis scorul prin David Luiz, cel care era incert înaintea jocului, acuzând dureri dorsale. Bucuria n-a durat însă foarte mult, pentru că Sanchez a egalat înainte de pauză. Repriza a doua nu a adus schimbări pe tabelă, astfel că s-a ajuns la prelungiri. Brazilieni au atacat mai mult, dar în minutul 119 chilienii erau să dea lovitura, şutul lui Pinilla nimerind bara. Meciul s-a decis, în cele din urmă la penaltiuri. Îngerul păzitor al formaţiei lui Scolari a fost Julio Cesar, care a apărat şuturile lui Pinilla şi Sanchez. Şi brazilienii au ratat două lovituri de la 11 metri, însă diferenţa a fost făcută la ultima rundă: vedeta Neymar a marcat, în timp ce şutul lui Jara a nimerit bara.

Peste 40.000 de fani pe Copacabana

Meciul a fost urmărit, cum era de aşteptat, de mii de fani pe străzile din Brazilia. Unul dintre cele mai populate locuri din care s-a văzut jocul a fost celebra plajă Copacabana.  Acolo, peste 40.000 de iubitori ai fotbalului au trăit cu sufletul la gură cele mai intense momente ale optimii dintre Brazilia şi Chile. 

Mai multe