Poveste senzaţională: Dănciulescu, respins de la naţională, pentru că ar fi ţigan

16 martie 2013 11:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

A câştigat trofee cu Steaua şi Dinamo, însă, pentru echipa naţională, nu a fost niciodată un fotbalist cu adevărat vital. Dănciulescu a prins numai 8 meciuri pentru „tricolori", unde a marcat doar 2 goluri, într-un singur meci, amicalul cu Germania, din 2004 (5-1).

De altfel, Danciu a şi început-o prost cu naţionala. La doar 14 ani, pe vremea în care impresiona la Slatina, golgheterul de acum a fost luat de mână de antrenorul său, Ion Pârvulescu, şi dus la lotul naţional UEFA 95, unde evoluau juniori de o vârstă cu el.

Antrenorul adolescenţilor se numea Grigore Sichitiu. Dănciulescu a resimţit şocul primei vizite pentru mult, mult timp.

În clipa în care l-a văzut pe puştiul din Slatina, Sichitiu s-a uitat atent la faţa lui, după care i-a spus lui Pârvulescu: „Eu nu primesc ţigani la echipa naţională!".

Protectorul jucătorului a încercat să-i explice antrenorului federal că „Danciu" nu este de etnie rromă. Sichitiu nu s-a lăsat convins, însă tehnicianul venit de la Slatina a găsit pe loc soluţia: „Grigore, ţi-l trimit pe tatăl lui, să te uiţi la faţa lui, să vezi tu dacă e ţigan!".

Întors acasă, Pârvulescu l-a urcat în tren pe tatăl lui Dănciulescu, Nicolae, şi l-a trimis la Bucureşti.

Federaţia avea sediul în strada Vasile Conta. Sichitiu s-a întâlnit acolo cu tatăl lui Dănciulescu, l-a analizat bine, după care i-a spus că-i primeşte fiul la naţională", a povestit Ion Pârvulescu.

Familia lui are tenul mai închis la culoare, dar nu sunt ţigani", a continuat primul antrenor de la Slatina al dinamovistului.

Părintele lui Dănciulescu a fost mereu sever cu copiii săi. Ionel mai are o soră, care a făcut handbal de performanţă. Ajunsese chiar în lotul naţional. Totuşi, Nicolae Dănciulescu a fost împotrivă ca fata lui să facă sport de performanţă, şi a forţat-o către şcoală.

A ajuns o biată contabilă în Slatina", au dezvăluit apropiaţi ai familiei.

De altfel, tatăl fotbalistului a încercat să-l rupă de sport şi pe fiul său. Din cauză că nivelul notelor lui Ionel scăzuseră, capul familiei l-a retras pe puştiul de 13 ani de la grupa lui Pârvulescu.

„Danciu", care a luat BAC-ul în această vară, s-a întors la fotbal numai după insistenţelor mamei sale, Dorina, pe lângă soţul ei.

Mai multe