Premieră în Liga 1: Uhrin, de la aeroport direct pe bancă

16 iunie 2020 19:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antrenorul ceh Dusan Uhrin a reușit să stabilească un record: este primul tehnician din istoria Ligii 1, dacă nu cumva din lume, care și-a cunoscut fotbaliștii direct în vestiar, înaintea unui meci oficial!

Instalat la Gaz Metan Mediaș în locul lui Edi Iordănescu, care a renunțat la colaborarea cu echipa, fostul antrenor al lui Dinamo a aterizat la București, luni, în jurul orei 16.00. Norocul lui a fost că primul meci al noii sale echipe era programat la Giurgiu, în seara aceleiași zile, astfel că tehnicianul a putut merge direct la stadion de la aeroport. Și-a cunoscut practic elevii direct la vestiare și, în ciuda acestui fapt, Gazul a reușit să scoată un 0-0 la malul Dunării. ”Un punct e ok, dar nu sunt mulţumit. N-a fost uşor să vin şi imediat să stau pe bancă”, a recunoscut el după meci. Uhrin a recunoscut că, deși nu i-a cunoscut personal, în perioada în care a stat în carantină în Cehia i-a studiat pe fiecare în parte și, mai mult, a făcut și 5 antrenamente online cu ei. ”Îi ştiu cam pe toţi de la Mediaş, am pregătit ultimele 5 antrenamente, dar eu vreau să câştigăm fiecare meci”, a mai spus Uhrin.

Aceasta nu a fost singura ciudățenie a meciului disputant la Giurgiu în finalul etapei a treia a play-off-ului. La gazde, antrenorul Bogdan Andone și fundașul Gabriel Tamaş au bifat ultima zi de contract chiar în ziua meciului. Dacă tehnicianul a stat în tribună, el fiind suspendat după eliminarea de la Botoșani, Tamaș a fost integralist. ”Eu n-am contract acum. Mie azi mi s-a terminat contractul, n-am semnat prelungirea. De mâine pot să nu mai vin, pot să stau acasă. Au fost discuţii cu conducerea, dar nu s-au concretizat. Actele nu s-au semnat. Dacă semnez, oricum o s-o fac pentru doar două luni, nu pentru un an”, a spus Tamaş după partidă.

Conform declarațiilor președintelui Astrei, Daniel Coman, cei doi urmau să semneze prelungirile în cursul zilei de ieri. ”E perfect adevărat. Luni a fost ultima zi a lui Gabi. A rămas ca marți să ne vedem și să semnăm prelungirea până la finalul acestui campionat. Ne-am înțeles, discuția e că are niște restanțe și dorește să trecem acele restanțe într-un act sau să-i dăm banii acum.

Mai multe