Premieră pentru Liverpool: e campioană mondială a cluburilor!

22 decembrie 2019 17:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

”Cormoranii” au câștigat pentru prima dată titlul mondial al echipelor de club. Campioană a Europei, Liverpool s-a impus greu, cu 1-0, după prelungiri, în fața lui Flamengo, cea mai valoroasă formație din America de Sud.

Trei finale a pierdut Liverpool până să izbutească a deveni cea mai valoroasă echipă de fotbal la nivel de cluburi din lume. Mai întâi, a eșuat în finalele Cupei Intercontinentale din 1981 și 1984. Apoi, în 2005a ratat din nou trofeul înclinându-se (0-1) în finala Mondialului cu Sao Paolo. Și nici sâmbătă seara, la Doha, nu i-a fost prea ușor. Deloc spectaculoasă, finala s-a decis în prelungiri. Mai precis în minutul 99, când Roberto Firmino a răzbunat o minge trimisă în cadrul porții, în al doilea mitan (min. 47). De altfel, formația engleză s-a impus și pentru că a dovedit că a stat mai bine la capitolul pregătire fizică. Astfel Liverpool s-a revanșat în fața lui Flamengo pentru eșecul suferit acum 38 de ani. Atunci, în 1981, echipa lui Zico și Junior s-a impus în fața englezilor cu 3-0 la loviturile de departajare. E de precizat că formația lui Klopp a fost dezavantajată și de arbitraj... Mai exact de către VAR! Și deși arbitrul Hail Aj Jassim a dictat penalty la o intrare a lui Rafinha asupra lui Sadio Mane, oficialii video n-au fost de acord... Spre stupoarea tuturor celor care au văzut faza. 

Echipa lui Lucescu Jr. pe locul 4

În meciul pentru locurile 3-4, arbitrat de Ovidiu Hațegan, Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a fost întrecută de Monterrey (Mexic) la loviturile de departajare. După timpul regulamentar, cele două formații s-au aflat la egalitate, 2-2. Campioana Asiei a marcat prin Eduardo (min. 35) și Gomis (min. 66), iar gruparea din America de Nord a replicat prin golurile lui Gonzalez (min. 55) și Meza (60). La loviturile de departajare, fotbaliștii lui Monterrey au avut nervii mai tari și s-au impus cu 4-3. În plus, Cardenas, portarul de rezervă al americanilor, a respins două lovituri de departajare și a transformat-o pe cea decisivă. "A fost un meci cu multă risipă de energie, iar la final cei de la Monterrey au fost mai proaspeți", a declarat Răzvan Lucescu după meci.

Mai multe