Preţul libertăţii din Giuleşti

3 iunie 2013 14:58   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Rapid a făcut performanţă în retur datorită caracterului jucătorilor, deşi în 2013 au luat un singur salariu. Arşi şi la datoriile din 2012, din care Administratorul Judiciar, Cristina Andronache, a decis să le mai dea doar 10%, băieţii lui Marian Rada se aşteptau ca măcar la plecare să nu li se pună beţe în roate.

Da de unde? „Am mers la doamna Andronache pentru a o ruga să mă lase să plec liber. I-am spus că renunţ la toate datoriile către mine, şi acei 10% şi cele acumulate de la începutul anului. Atunci mi-a propus să-mi retrag şi memoriul pentru că dăunează planului de reorganizare. Am acceptat şi asta, dar tot a spus că se mai gândeşte", a declarat Ovidiu Herea, unul dintre oamenii care vrea să plece liber pentru a-şi găsi mai uşor o nouă echipă.

Colegul său, Cristi Oros, are însă o poveste şi mai neverosimilă. „I-am spus şi eu doamnei Andronache că renunţ la tot, retrag memoriul, doar să devin liber. Atunci mi-a spus că ar fi o variantă dacă accept să dau Rapidului toţi banii pe care îi voi lua eu la semnătură de la viitoarea echipă. Am rămas mască. N-am mai auzit aşa ceva niciodată. După ce că n-am luat atâtea luni bani, vor să le mai dau şi după ce nu mai am treabă cu Rapid", ne-a spus fundaşul râzând.

Rapid a fost retrogradată şi ar trebui să se organizeze pentru un start în Liga a II -a, în august. Jucătorii n-au fost anunţaţi o dată, un loc şi antrenorul spune că nici nu ştie dacă mai e sau nu la echipă. „Eu şi colaboratorii mei stăm pe la ProRapid, dar nu ne zice nimeni nici să mai venim, nici să nu mai venim. N-am stabilit cantonamente, pregătire, lot. Nici nu ştim în ce ligă vom juca", a afirmat Rada.

Mai multe