Primesc 20.000 € dacă trec de Lyon

22 august 2014 17:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Nimeni nu se aştepta la o victoriei a Astrei Giurgiu pe Stade Gerland, dar fotbalul a mai produs un miracol şi s-a terminat 2-1 pentru români. Budescu şi ai lui sunt acum la doar 90 de minute distanţă de grupele Ligii Europa, iar patronul lor demonstrează că nu e degeaba cel mai bogat român.

Golurile lui Fatai şi Budescu, care l-au anulat pe cel al lui Malbranque, dar şi maniera de joc a elevilor lui Daniel Isăilă, l-au uns pe suflet pe patronul Ioan Niculae. Acesta e în al nouălea cer după victoria cu Lyon şi chiar pe aeroport, la întoarcerea din Franţa, a promis o primă substanţială pentru calificarea care pare acum în buzunarul românilor.

"Novicii dintr-un sat le-au predat o lecţie"

“Am fost mândru de toţi jucătorii, începând cu românul Fatai, până la românul Laban. De românul Boukary, de românul Ben Youseff, de toţi românii. Toţi au dovedit că joacă într-o echipă extraordinară. Le-am spus şi înainte de meci şi le confirm şi acum.

Fiecare jucător primeşte 20.000 de euro dacă Astra trece de Lyon”, a declarat omul care a făcut din giurgiuveni un club de talie europeană. Niculae n-a simţit doar satisfacţie după victoria din Franţa, ci şi gustul dulce al răzbunării. Cel mai bogat român s-a simţit jignit de declaraţiile celor de la Lyon, de dinainte de joc, şi crede acum că i-a făcut să plătească scump pentru asta. „Ne numeau francezii novicii dintr-un sat din România. Acum novicii le-au dat o lecţie de fotbal, nu doar că i-am bătut. Puteam să câştigăm la trei sau patru goluri diferenţă. Nu suntem calificaţi. Vor urmări să se răzbune, dar veţi vedea la Giurgiu un stadion superb, de 8400 de locuri, plin”, a spus acesta. Antrenorul Daniel Isăilă este însă cel care explică transformarea Astrei de după pauză. “La cabine le-am spus băieţilor că n-au în faţă balauri, aşa că au ieşit cu altă faţă şi ne-am impus fără drept de apel”, a declarat acesta.

Au sărbătorit în vestiar 

Giurgiuvenii n-au avut timp de petrecere pentru că s-au întors în România imediat după meci şi n-a fost timp de aşa ceva. Tot ce au putut să facă a fost în vestiar, la finalul partidei, dar doar cu cântece, fără alcool. “Am fost în vestiar, i-am felicitat şi îmbrăţişat pe toţi, chiar şi pe cei care nu au jucat. Am convenit că luni-marţi ne întâlnim, să bem un pahar de bere, dar nu înainte de calificare”, a spus şi patronul Ioan Niculae. Astra joacă în campionat duminică în Giuleşti, cu Rapid.

Cel mai bun parcurs european

Victoria de la Lyon a transformat-o pe Astra Giurgiu în echipa românească cu cel mai bun parcurs european din ultimii ani. “Echipa asta a pierdut până acum din 11 meciuri jucate în cupele europene unul singur, cel de la Tel Aviv, de anul trecut. În rest are şapte victorii şi trei egaluri”, a punctat şi preşedintele Dinu Gheorghe.

Mai multe