Promovatele „fură” titlul din mâna FCSB-ului

30 septembrie 2017 13:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FCSB-ul lui Becali n-a mai luat un titlu de trei ani, iar motive se pot invoca multe. Unul dintre ele este uşurinţa cu care au fost abordate meciurile contra echipelor nou-promovate.

Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB e o întâlnire la discreţia formaţiei antrenate de Nicolae Dică în lupta de la distanţă pentru supremaţie cu CFR Cluj. Duminică, la Braşov, roş-albaştrii au în faţă un adversar inedit, cu care nu s-au mai duelat până acum. Evident, FCSB-ul are de departe prima şansă, în condiţiile în care Sepsi e trecută la capitolul „echipe mici”, fără mari pretenţii în Liga I.

Proaspăt apărută în eşalonul de elită al fotbalului românesc, gruparea din Sfântu Gheorghe pare o victimă sigură, cel puţin la prima vedere. Totuşi, dacă privim pe rezultatele FCSB-ului în ultimii doi ani, sezoane în care a pierdut titlul în favoarea Astrei, respectiv, Viitorului, meciul cu Sepsi poate fi considerat o „capcană” întinsă în faţa vicecampionilor. Ne referim aici la problemele pe care FCSB-ul le-a avut cu echipele abia promovate, care s-au tradus în puncte irosite cu lejeritate şi care s-au dovedit ulterior hotârâtoare.

De exemplu, în stagiunea trecută, trupa lui Reghecampf s-a împiedicat în ambele meciuri cu nou-promovata Gaz Metan (0-1 acasă şi 1-1 în deplasare), cinci puncte după care „steliştii” au plâns la finalul campionatului, atunci când trofeul de campioană a ajuns la Viitorul lui Hagi. Aşa au stat lucrurile şi în sezonul 2015-2016, câştigat de Astra Giurgiu cu cinci puncte avans faţă de FCSB. Ei bine, în sezonul regulat, roş-albaştrii au pierdut surprinzător cu ACS Poli (0-1) şi FC Voluntari (1-3), de asemenea echipe care aveau în acel moment statutul de nou-promovate.

Sezonul 2016-2017

Nou-promovate: Gaz Metan, ACS Poli (în locul Rapidului)

Puncte irosite de FCSB (5):

FCSB – Gaz Metan 0-1

Gaz Metan – FCSB 1-1

Sezonul 2015-2016

Nou-promovate: FC Voluntari, ACS Poli

Puncte irosite de FCSB (6):

ACS Poli – FCSB 1-0

Voluntari – FCSB 3-1

Mai multe