PSG a marcat de două ori în 149 de secunde și a prins semifinalele Ligii Campionilor

13 august 2020 12:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Organizat la Lisabona, Final 8-ul ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor la fotbal a debutat, miercuri seară, cu primul sfert de finală. Disputată într-o singură manșă, confruntarea dintre Paris Saint-Germain și Atalanta Bergamo s-a decis în prelungiri. Conduși, francezii au întors rezultatul (2-1) în prelungiri. Mai exact, au marcat două goluri într-un interval de numai 149 de secunde.

Cu toate că a ridiculizat deseori apărarea adversă, Neymar Jr n-a izbutit să-și atingă ținta. A făcut-o, în schimb, Atalanta, prin Pasalic (min 27). Și, în ciuda unei dominări tot mai clare a parizienilor, se părea că aceștia vor înregistra un nou eșec în faza finală a competiției. Atunci când puțini se mai așteptau, PSG a întors rezultatul prin golurile lui Marquinhos (min. 90) şi Choupo-Moting (min. 90+3).Antrenor al campioanei Franței, Thomas Tuchel a spus că formația sa a avut și ceva noroc, dar a catalogat calificarea ca fiind meritată: „Este un sezon istoric cu patru titluri şi acum cu o semifinală a Ligii Campionilor. Nu vom uita această aniversare. Da, m-am îndoit după 85 sau 88 de minute de joc. Eram realist... Dar întotdeauna am simţit că putem marca. Le-am spus asistenţilor mei: <<dacă egalăm, vom face diferenţa imediat după aceea>>. Am făcut un meci foarte bun, iar calificarea este meritată. A fost un pic de noroc, cu acele goluri târzii, dar dacă te uiţi la tot jocul, sunt meritate. Jucătorii de pe bancă intrați au fost excepţionali, cu o stare de spirit deosebită ”.Și în timp ce francezii jubilau, antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, nu și-a putut ascunde frustrarea: „A fost un joc foarte dificil, foarte greu pentru ambele echipe. Pentru noi, desigur, sunt foarte multe regrete că am primit două goluri în finalul meciului. Credeam că meciul s-a terminat... Este greu. Când am condus, am reuşit destul de bine să gestionăm jocul. Dar intrarea lui Mbappé, combinată cu prezenţa lui Neymar, a schimbat lucrurile pentru PSG. Intrarea sa a dat o energie pentru PSG care era pe cale să piardă meciul. Acest lucru a fost fundamental prin ceea ce a adus. Golul egalării, mai ales, ne lasă cu multă amărăciune. PSG are şanse bune să joace finala".

„Neymar Jr și Mbappe nu vor pleca niciodată de la PSG”

Preşedinte-director general (PDG) al clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi (46de ani) a declarat, după meciul cu Atalanta Bergamo (2-1) și calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, că Neymar Jr şi Kylian Mbappe nu vor pleca niciodată de la formația pariziană.Omul de afaceri din Qatar a subliniat rolul jucat de cei doi fotbaliști în obținerea acestui succes: „Neymar este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Este între primii trei. El a fost omul meciului şi a avut un joc extraordinar. El şi Kylian nu vor pleca niciodată. Vor rămâne la PSG".Victoria cu Atalanta s-a produs chiar în ziua în care PSG a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la fondarea clubului. Iar cel care a jucat pentru echipa de Cupa Davis a Qatar-ului a punctat momentul: „Este o zi specială pentru a 50-a aniversare a clubului. Asta e minunat. Avem nevoie de asta pentru a schimba mentalităţile în club şi ceva care ne blocase până acum. Vreau să le mulţumesc tuturor, jucătorilor şi antrenorului. Toată lumea a spus că nu suntem pregătiţi, dar am arătat că avem jucători grozavi. Istoria clubului se scrie astăzi. Vom sărbători acest lucru, dar mâine ne vom gândi la semifinală", a Nasser Al-Khelaifi, la microfonul RMC Sport. 

PSG va disputa a 6-a semifinală în cupele europene 

Victorioasă (2-1) în fața lui Atalanta Bergamo, Paris Saint-Germain s-a calificat pentru a 6-a oară într-o semifinală de cupă europeană. Celelalte datează din anii 90, iar singura din Liga Campionilor a disputat-o în urmă cu 25 de ani.Iată prezențele în „careul de ași” ale grupării pariziene:Cupa UEFA 1992/1993: PSG - Juventus 1-2, 0-1Cupa Cupelor 1993/1994: PSG - Arsenal 1-1, 0-1Liga Campionilor 1994/1995: PSG - AC Milan 0-1, 0-2Cupa Cupelor 1995/1996: PSG - Deportivo La Coruna 1-0, 1-0Cupa Cupelor 1996/1997: PSG - Liverpool 3-0, 0-2Liga Campionilor 2019/2020: PSG - Atletico Madrid sau RB LeipzigParis Saint-Germain a câștigat Cupa Cupelor în 1996, disputând finala acestei competiții în 1997.  De asemenea, a disputat Supercupa Europei în 1996.

Mai multe