Qarabag, fantoma din Liga Campionilor

26 august 2017 19:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Grupele Ligii erau o afacere între granzii continentului, dar de când la UEFA cuvântul de bază e “globalizare” lucrurile s-au schimbat. Preliminariile pe ruta campioanelor permit acum şi accidente, iar unul dintre cele mai mari s-a produs miercuri în Danemarca.

FC Qarabag, modesta campioană din ultimii patru ani a Azerbaidjanului, a ajuns în play-off după două tururi facile cu georgienii de la Samtredia şi cu moldovenii de la Sheriff. La acest nivel părea să i se înfunde din nou trupei din Baku, care a obţinut totuşi o victorie cu 1-0 în manşa tur, în faţa celor de la FC Copenhaga. Şocul s-a produs însă în Danemarca, unde Qarabag a pierdut cu 2-1, dar datorită golului marcat în deplasare s-a calificat în grupe pentru prima dată în istorie.

Toată lumea a fost şocată de ce a realizat echipa din Azerbaidjan fără infuzii masive de capital! Qarabag a avut în teren la Copenhaga şapte azeri, iar pe bancă un antrenor azer, astfel încât pare o victorie naţională! UEFA a comparat surpriza provocată de caucazieni cu cea a kazahilor de la Astana, furnizată anul trecut, şi cu cea a finlandezilor de HJK Helsinki, din 1999. 

Mai multe