Rădoi şi Lupescu se ceartă după cinci ani

1 octombrie 2015 20:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mirel Rădoi e în acte directorul sportiv al roş-albaştrilor, dar în realitate e tehnicianul echipei. Ionuţ Lupescu, şeful departamentului tehnic al UEFA, l-a numit „trişor” şi a explicat că era normal ca forul european să ceară suspendarea.

„Nu ştiu cazul lui Rădoi în ţară, fiindcă FRF şi LPF sunt organizatoare, dar cunosc ce s-a întâmplat în competiţiile europene, unde Steaua a trişat şi de aceea el a fost suspendat”, a spus Lupescu. Apoi, ”Keiserul” a detaliat: „La începutul sezonului, cluburile prezintă o listă cu jucătorii şi staff-ul tehnic, iar el era trecut ca director. Ce, director?! Sportiv, de marketing, de stadion? El de fapt avea atribuţii de antrenor, cei de la UEFA s-au sesizat şi au luat măsuri”. 

Ionuţ Lupescu l-a „taxat” pe Rădoi şi pentru că vrea să fenteze sistemul în România şi a ales să-şi ia licenţa PRO în Republica Moldova, acolo unde BAC-ul nu e necesar. „Mi se pare de bun-simţ să ai măcar Bacalaureatul. E ceva normal”, a răbufnit oficialul UEFA. Tonul dur e de fapt o continuare a unui diferend mai vechi. În urmă cu cinci ani, după un eşec al „tricolorilor” în faţa Franţei, 0-2, „Kaiserul” pe vremea aceea director FRF, l-a criticat pe Rădoi pentru prestaţia sa modestă, punând totul pe seama transferului său la arabi, acolo unde campionatul era submediocru. Imediat, stelistul a renunţat la naţională şi l-a „înţepat” pe fostul oficial FRF. „M-am retras din cauza lui Lupescu, care a spus că sunt în scădere... Să nu uite că el a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni. E selecţioner, şi nu ştiu?!”. 

La un an distanţă după aceste replici acide, războiul dintre ei şi-a mai consumat un episod, fotbalistul acuzând că oficialii Federaţiei le-au acordat prime mai mici faţă de cele stabilite, în timp ce Ionuţ Lupescu a susţinut că totul era plătit conform contractelor semnate.

Mai multe