Radu Drăgușin, al 46-lea român titular în Serie A

28 octombrie 2021 23:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La doar 19 ani, Radu Drăgușin a fost pentru prima dată în carieră titular în Seria A. El a fost introdus din primul minut la Sampdoria și a devenit astfel al 46-lea fotbalist român din istorie care a jucat din primul minut într-un meci din prima divizie italiană de fotbal.

Antrenorul genovezilor, Roberto D'Aversa, a decis să îl titularizeze în linia de fund pe fundașul român și, după cum au scris ziarele de ieri, nu a făcut deloc o alegere greșită. După aproape două luni de antrenamente sub comanda lui, tehnicianul italian l-a reprofilat pe român în fundaș dreapta, pentru că acesta a fost postul pe care a evoluat miercuri seară, în meciul pierdut acasă cu Atalanta, scor 1-3. Iar Radu, deși este format ca fundaș central, s-a descurcat perfect pe partea dreaptă a apărării, fiind considerat de presa italiană cel mai bun jucător al Sampdoriei! „A fost cel mai bun jucător din compartimentul defensiv. I-a luat fața constant adversarului direct, câștigându-și aplauzele publicului. Un tânăr jucător foarte interesant”, au scris cei de la Tuttomercatoweb, care i-a acordat nota 6,5, cea mai mare din echipa lui. Aceeași notă a primit-o și din partea ziariștilor de la ”Gazzetta Dello Sport”, care l-au caracterizat foarte frumos: ”Substanță, curaj și concretețe. Arată o mare personalitate, chiar dacă este folosit într-o poziție, aceea de fundaș dreapta, care nu este a lui”, au scris italienii. Pentru Drăgușin, care e împrumutat de la Juventus, aceasta e a doua apariție la Sampdoria, după ce în weekend el a fost introdus în minutul 20 al meciului cu Spezia, câștigat acasă cu 2-1, în locul fundașului dreapta Valerio Verre, accidentat. Iar postul pe care a fost reprofilat se pare că i se potrivește perfect.

Prin titularizarea din partida cu Atalanta, Radu Drăgușin a devenit al 46-lea român care a jucat din primul minut al unui meci din Serie A. Practic, dintre cei 51 de compatrioți care au fost legitimați la echipe din prima divizie italiană, doar 5 – Denis Alibec, Cristian Melinte, Sergiu Suciu, Adrian Pit și Ianis Hagi – nu au fost titularizați niciodată. E adevărat, ei au jucat doar un meci sau maximum 5, dar nu au fost introduși vreodată în teren ca titulari. Evident, topul e condus de Ștefan Radu, apărătorul care a scris istorie la Lazio, unde stabilește recorduri după recorduri și care se află în Top 20 stranieri după numărul de prezențe în Serie A. Fostul dinamovist a fost titular în nu mai puțin de 335 de meciuri, dintre care ultimul chiar în weekend, în eșecul (1-4) cu Verona.

Mai multe