Ramos, salvatorul Realului

4 decembrie 2016 20:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Derby-ul Barcelona - Real Madrid s-a încheiat 1-1, graţie golului egalizator reuşit de fundaş în minutul 90, el fiind şi cel care prin procedee asemănătoare le-a adus „galacticilor” trofee în vitrină.

Sergio Ramos e omul decisiv al madrilenilor. Golurile sale au însemnat puncte importante, înfrângerea rivalei Barcelona sau câştigarea Ligii Campionilor şi a Supercupei Europei. „El Clasico” nu a impresionat, fazele spectaculoase fiind rare şi existând şi refuzul unor penalty, câte unul pentru fiecare tabără. Gazdele au deschis scorul prin Suarez (53), dar s-au văzut egalate în minutul 90. Ramos a punctat cu capul şi meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Interesant e că fundaşul de 30 de ani al celor de la Real poate fi considerat omul - trofeu. El marchează mereu decisiv, de obicei la finalul jocurilor. Înaintea reuşitei de acum de pe Camp Nou, a avut una şi-n 2013, iar catalanii s-au declarat învinşi cu 2-1, golul venind în minutul 82. Apoi, în 2014, în finala Ligii Campionilor cu Atletico a înscris în minutul 90+3, meciul a întrat în prelungiri şi-n cele din urmă Real a obţinut trofeul. A continuat pe aceeaşi linie şi-n acest an. A întâlnit-o din nou pe Atletico, de asemenea în ultimul act al Champions League. A trimis mingea în poarta adversă în minutul 15, după timpul regulamentar scorul a fost 1-1, dar „galacticii” au câştigat în urma loviturilor de penalty. De asemenea, a adus formaţiei sale Supercupa Europei. A „lovit” decisiv în minutul 90+3, tabela a arătat 2-2, iar Sevilla s-a înclinat apoi în prelungiri.  

Mai multe