Rapid - Steaua 1-1 / La un pas de un nou caz «Bricheta»

14 aprilie 2013 20:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dacă acum disputa s-a încheiat pe teren, în sezonul 2007 – 2008, arbitrul Alexandru Deaconu, actualul şef al CCA, a oprit partida în minutul 72 după ce a fost lovit cu o brichetă. Gazdele conduceau cu 1-0, dar Steaua a câştigat la masa verde (3-0).

Jocul, reluat după cinci minute. În minutul 83, arbitrul Sebastian Colţescu a interrupt meciul după ce fanii au aruncat obiecte contondente în teren. Totul a început în momentul în care Latovlevici a refuzatsă execute un aut pentru că era luat la ţintă de gazde, iar Chiricheş a căzut lovit de o brichetă. Către Meme Stoica s-a aruncat chiar şi cu un scaun, iar steliştii au încercat să după obiectele respective către oficialii LPF, însă au fost opriţi. Colţescu a oprit partida, i-a invitat pe jucători la cabine şi după cinci minute a reluat jocul.

Arbitrul a fost încolţit de jucătorii ambelor echipe

Steliştii puteau câştiga pe final. Rapidiştii au condus încă din minutul 9, când Georgievski a gafat, iar Herea a executat excelent lovitura liberă primită. De partea cealaltă, Bourceanu a egalat norocos în minutul 81, când şutul său de la 20 de metri a fost deviat de un fundaş rapidist. În prelugiri, Iancu a reluat cu capul în bară, mingea a ajuns la Chiricheş, dar nici el nu a reuşit să marcheze şi partida s-a încheiat la egalitate, Colţescu prelungind meciul până în minutul 90+6.

Steliştii, apăraţi de stewarzi. Deasupra băncii de rezerve a adversarilor nu mai există "peretele" de plexiglas care proteja până acum şi aseară steliştii au fost apăraţi de zece stewarzi care s-au asigurat ca fanii gazdelor să nu-i deranjeze pe cei din Ghencea.   

Întârziere de cinci minute. Arbitrul Colţescu a amânat startul meciului cu cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi de la peluză. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea Stelei, iar organizatorii au avertizat d edouă ori la staţia de amplificare că există riscul unor sancţiuni.

Jucătorii, proteste şi la derby. Rapidiştii au ieşit de la cabine purtând bannerul pe care l-au afişat şi la meciul cu Gloria Bistriţa: "FIFA, UEFA - we need help, FRF, LPF - ajutaţi-ne", fotbaliştii făcând referire la situaţia financiară dezastruoasă a echipei. Atfel, toţi purtau tricouri pe care scria "Purtăm cu mândrie culoarea vişinie", ca răspuns al aceluiaşi mesaj afişat din galerie.

Georgievski s-a supărat pe Reghe. Fundaşul macedonean a fost schimbat în minutul 22, Reghecampf alegând să-l introducă pe teren pe Tatu. Ajuns pe banca de rezerve, apărătorul a început să injure, a gesticulat şi a dat cu piciorul în câteva sticle de apă. După câteva minute, el a plecat nervos la vestiare.

Gruia Stoica şi Andone, la meci. Omul de afaceri Gruia Stoica, posibilul cumpărător al Rapidului, şi antrenorul Ioan Andone au asistat la partidă. "Despre preluarea clubului nu pot vorbi fără ca domnul Copos să fie de faţă, dar suntem în discuţii", a spus Stoica.

Chiricheş, monitorizat. Fundaşul Vlad Chiricheş a fost urmărit din tribune de mai mulţi scouteri, unii dintre ei venind împreună cu impresarul Ioan Becali. Chiricheş e dorit de Chelsea, Real Madrid, Inter şi Zenit.  

Becali nu-l lasă să plece pe Reghe. Antrenorul a dat de înţeles că are oferte din străinătate, iar soţia sa, Anamaria Prodan, a anunţat ieri că îşi doreşte ca Reghe să plece. Gigi Becali s-a enervat când a auzit de planul tehnicianului: "Ce crede el că poate să plece după un singur an? Că ia titlul şi gata vin oferte? Să câştige două - trei titluri şi după mai vorbim! Ca să plece de la Steaua trebuie să şi poată".

Bătăi între suporteri. Înaintea meciului, au avut loc conflicte între fanii celor două echipe, rivalii aruncând unii în alţii cu pietre şi sticle. "S-au bătut în zona unui bar, au aruncat cu pietre şi au fost câteva maşini avariate. Nu au fost răniţi", au anunţat reprezentanţii forţelor de ordine.

Înaintea derby-ului, Meme Stoica a ţinut o conferinţă de presă în care a venit cu o cutie de carton, ironie la adresa rapdiştilor care doreau să-i „dedice" o coregrafie de acest gen. „Avem nevoie de cutia asta ca să nu ne scuipe toţi suporterii de la tribuna 0. Decât să dea bani pe cutii de carton, mai bine să-şi ia deodorante şi brăduţi, care se plantează în grădină şi miros frumos", i-a atacat Meme.

Mai multe