Răscoala fotbaliştilor din Liga I

22 martie 2015 21:11   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Preşedintele celor de la FC Braşov, Constantin Zotta, e considerat vinovat pentru desfacerea contractelor a şase fotbalişti, în mod abuziv, în plin campionat. Tot e cel care i-a stopat sâmbătă pe fotbalişti, la meciul de acasă cu Dinamo, să expună la mijlocul terenului textul: „Vrem să muncim! Stop rezilierii unilaterale!”

Zotta, fost arbitru şi conducător al mai multor cluburi, e omul care taie şi spânzură la Braşov, totul fiind binenţeles coordonat de  patronul Ioan Neculaie. La data de 11 martie, Buga, Marinescu, Şeroni, Păun, Remeş şi Cristea s-au trezit fără contracte din cauza intrării în insolvenţă, Zotta susţinând că astfel s-a redus fondul salarial lunar cu 33.000 de euro. Pentru a-i susţine şi a nu păţi la fel, sportivii din Liga I au luat atitudine.

Componenţii echipelor gazdă au arătat bannerul „Vrem să muncim! Stop rezilierii unilaterale!”, ceea ce la Braşov nu s-a produs. Cel care a răbufnit la adresa braşovenilor a fost preşedintele ieşenilor, Florin Prunea, ex-şef al sindicatului fotbaliştilor, care a explicat că intrarea în insolvenţă a ardelenilor e făcută pentru a “şterge” datoriile unui club, inclusiv către jucători, unii neplătiţi de şapte luni. “La Braşov insolvenţa e o vrăjeală. Jucătorii au vrut să pună 6500 de euro ca să plătească celui care a cerut insolvenţa, dar nu s-a vrut”, a spus acesta. Apoi, s-a referit la interzicerea bannerului: “Cei de la sindicatul fotbaliştilor pot face o plângere penală pentru încălcarea drepturilor. A fost singurul meci în care s-a interzis mesajul respectiv. Aici suntem deja în penal. E de rău pentru Zotta”.

Mai multe