Raţ, gol după zece ani la naţională!

1 iunie 2014 9:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Răzvan Raţ, autorul unicului gol al partidei România - Elveţia, scor 1-0, a declarat că victoria contează foarte mult pentru moralul "tricolorilor". Fundaşul a reuşit al doilea său gol la naţională după o pauză de zece ani, primul fiind reuşit în 2004, în amicalul cu Germania, 5-1.

"E o victorie de moral. Un meci de care aveam nevoie pentru a fi mai omogeni, pentru a ne cunoaşte şi mai bine. O să fie şi meciul cu Algeria, care ne va ajuta şi mai mult. Algeria este o echipă mult mai valoroasă. Vom încerca şi acolo să dăm ce-i mai bun, să fim competitivi şi de ce nu să câştigăm", a spus Raţ.

El a menţionat, râzând, că fundaşul Cristian Manea a debutat în echipa naţională "la o vârstă enervant de tânără". "Sunt jucători cu valoare care merită să fie la echipa naţională şi depinde doar de ei să rămână la echipa naţională", a mai spus Răzvan Raţ. La acest meci, fundaşul Cristian Manea, în vârstă de 16 ani şi 10 luni, a devenit cel mai tânăr "tricolor" din istorie. Fotbalistul echipei FC Viitorul a doborât recordul stabilit de Graţian Sepi la 15 aprilie 1928, la meciul România - Turcia, scor 4-2. Sepi avea în 1928 17 ani şi 3 luni.

Mai multe fotografii de la meci vedeți pe Dolce-sport.ro

Hagi a vorbit pe Dolce-sport.ro despre Manea. AICI puteți vedea interviul cu el.

Mai multe