Război între două clone

28 aprilie 2015 21:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

„Finala” campionatului, Steaua – ASA, a fost prezentată ca o partidă între două cluburi de tradiţie ale fotbalului românesc, dar totul e o minciună.Nici Steaua şi nici Târgu-Mureş nu sunt în prezent echipe istorice, ci două cluburi înfiinţate în 2003 şi 2008.

Scandalul interminabil din Ghencea a scos la iveală faptul că actuala Steaua e de fapt o echipă înfiinţată de Becali în 2003, tot palmaresul de până atunci aparţinând Armatei. Deşi patronul a negat, hotărârile judecătoreşti în favoarea MApN l-au obligat să recunoască situaţia, să schimbe stema şi să accepte că Steaua lui are 4 titluri, nu 25. Puţină lume cunoaşte adevărata identitate a ardelenilor. ASA e o abreviere, într-adevăr istorică, doar că nu vine de la Asociaţia Sportivă a Armatei, cum se chema vechea echipă a lui Bölöni, ci de la Asociaţia Sportivă Ardealul.

Un artificiu menit să păstreze numele intact după falimentul din 2007. Actualul club a fost înfiinţat cu numele de Trans-Sil Târgu-Mureş în 2004. Echipa a jucat 3 sezoane în Liga a III-a, după care a fost redenumită FCM Târgu-Mureş şi a cumpărat un loc în Liga a II-a de la Unirea Sânnicolau Mare, bifând un nou început în 2008. În vara lui 2013 conducerea a redenumit clubul: Asociaţia Sportivă Ardeal Târgu-Mureş 2013, schimbând stema şi culorile. Astfel, echipa actuală n-are nimic din legendara ASA, nici măcar acel loc doi din 1975. 

Mai multe