Război la un meci în Turcia

23 septembrie 2013 14:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Besiktaş şi Galtasaray au jucat duminică seara un nou derby istoric al oraşului Istanbul şi al Turciei. Ca de fiecare dată, partida a fost una cu grad maxim de risc, iar incidentele grave n-au lipsit.

Meciul s-a jucat pe Stadionul Naţional Ataturk, nu pe „Inonu", deşi gazde au fost „Vulturii" antrenaţi de croatul Slaven Bilici.

După o oră de joc fantastic al lui Besiktaş, care conducea cu 1-0 prin golul portughezului Almeida şi după alte ratări care puteau încheia jocul, a ieşit la rampă Didier Drogba. Ivorianul Galatei a marcat două goluri în 10 minute, pe două greşeli de cascadorii râsului ale „alb-negrilor" şi s-a dezlănţuit iadul pe stadion.

Jucătorii au fost trimişi rapid la vestiare când a început asaltul fanilor

Fanii lui Besiktaş au început să fiarbă şi să fie iritaţi de orice decizie a arbitrului, iar la un fault din minutul 90 al lui Felipe Melo, pentru care brazilianul Galatei a primit cartonaş roşu, aceştia au erupt.

Aproape toată galeria celor de la Besiktaş a intrat pe gazon

Poliţiştii au fost nevoiţi să facă şi arestări dintre suporteri

Toată peluza „Vulturilor" a intrat pe gazon, fanii au rupt scaune pe care le-au aruncat spre forţele de ordine, cu care au încins o bătaie pe cinste. Meciul a fost întrerupt în acele minute de prelungiri, echipele au mers puţin mai devreme la cabine, iar trupa lui Fatih Terim va câştiga probabil jocul la masa verde, deşi avea 2-1 şi pe teren.

Jocul dintre Besiktaş şi Galatasaray a fost presărat de incidente din primul până în ultimul minut, timp în care din tribune au fost constant aruncate obiecte. Partida n-a fost însă întreruptă decât când s-a invadat terenul.

Asta spre desoebire de ce se întâmplă în Liga I. Exemplu elocvent în acest sens este ce s-a întâmplat de două ori la Rapid - Steaua, întrerupte pentru nişte brichete de plastic.

Mai multe