Răzvan atacă «balaurul» Greciei

7 ianuarie 2017 19:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Skoda lui Răzvan Lucescu a crescut ca Făt-Frumos în ultimele luni şi a ajuns în spatele liderului Olympiacos, cea mai puternică echipă a Greciei. În două săptămâni, cele două formaţii se vor întâlni de două ori.

Fostul selecţioner al naţionalei României se afă în faţa unor meciuri care i-ar putea ridica şi mai mult cota. Gruparea din Xanthi pregătită de antrenorul român de 47 de ani are o serie incredibilă de cinci victorii consecutive şi 11 meciuri la rând în campionat fără eşec, ajungând astfel pe locul secund în Grecia. Skoda e peste echipe de tradiţie precum Panathinaikos, PAOK sau AEK, o performanţă de neimaginat la startul sezonului. Jucătorii lui Răzvan Lucescu ar mai avea de trecut un singur hop până în vârful ierarhiei, adică marele Olympiacos. Formaţia din Pireu e „balaurul” Greciei în ultimii 20 de ani, perioadă în care a câştigat nu mai puţin de 18 titluri.

Duminică, Xanthi  şi Olympiacos se întâlnesc în meci direct, oaspeţii pornind cu un avantaj de nouă puncte. Cu o victorie, Răzvan Lucescu şi ai săi ar reduce diferenţa la şase puncte şi ar putea emite pretenţii inclusiv la câştigarea titlului. Asta pentru că peste două săptămâni (la 21 ianuarie) urmează returul cu Olympiacos şi orice e posibil, inclusiv un alt succes al celor din Xanthi.

În afara „dublei” cu Olympiacos, calendarul lunii ianuarie e favorabil echipei lui Lucescu, care va juca patru din cinci meciuri pe teren propriu. „Obiectivul nostru iniţial era salvarea de la retrogradare. Făcând atâtea puncte după 13 etape, obiectivul se schimbă puţin. Vom vedea ce conjunctură va apărea”, a spus antrenorul român intrat deja în istoria micuţului club din nordul Greciei.

Jumătate din ţară este alb-roşie

Răzvan Lucescu a explicat ce înseamnă adversara sa de astăzi pentru fotbalul din Grecia. „Jumătate din populaţie ţine cu Olympiacos, iar cealaltă jumătate cu Panathinaikos, PAOK sau AEK. Pentru noi, important e să pregătim meciul cu Olympiacos cu plăcerea de a juca fotbal”, a declarat fiul lui Mircea Lucescu.

Hamza e golgheter

Principalul om de gol pentru Răzvan Lucescu la Xanthi e o mai veche cunoştinţă a fotbalului românesc, tunisianul Younes Hamza. Atacantul care a evoluat trei ani la Petrolul Ploieşti a dat până acum 9 goluri, aflându-se pe primul loc în topul golgheterilor din Grecia, la egalitate cu Ideye, de la rivala Olympiacos. La echipa lui Răzvan Lucescu mai evoluează un fotbalist cu care tehnicianul a lucrat la Petrolul, Pablo de Lucas, spaniolul marcând un gol în 13 meciuri.

Mai multe