Răzvan Burleanu, după realegerea la FRF: «Nu a fost un fleac, dar i-am ciuruit»

18 aprilie 2018 18:58   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu a fost reales în funcţia de preşedinte al FRF, obţinând o victorie clară, încă din primul tur, în faţa lui Ionuţ Lupescu

Aşteptate cu sufletul la gură de iubitorii fotbalului, alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal s-au încheiat cu o victorie categorică a actualului şef al FRF, Răzvan Burleanu. Acesta l-a surclasat chiar din primul tur pe contracandidatul lui principal, Ionuţ Lupescu, scorul voturilor fiind de 168 – 78 pentru el.

Începute la ora 11.00, alegerile de la FRF păreau că se vor sfârşi târziu în noapte. În faţa celor 254 de membri votanţi prezenţi în sală – din 256 câţi erau în total pe liste – cei patru candidaţi, Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan, şi-au prezentat programul în discursuri care ar fi trebuit să dureze zece minute. Rezultatul final a dovedit însă că lumea era de mult convinsă, căci, la capătul a aproape două ore de vot şi de numărătoare a voturilor, rezultatul a fost unul categoric: Răzvan Burleanu a fost reconfirmat pentru încă patru ani în funcţia de preşedinte al FRF, primind 168 de voturi! Mai mult decât dublu decât contracandidatul său numărul 1, Ionuţ Lupescu, care a adunat doar 78. „A fost o victorie a fotbalului adevărat. Toţi membrii Adunării Generale au demonstrat că sunt fermi, integri, corecţi şi au dovedit că toată presiunea nu şi-a atins obiecivul. Cred că din această victorie întreaga societate românească are de învăţat. Este posibil în România, toate persoanele care doresc să-şi asume funcţii publice trebuie să arate că sunt integre, corecte şi demne. Mesajul meu este unul de unitate, cu siguranţă s-au făcut greşeli în primii patru ani, pe care o să le corectăm în următorii. Şi chiar dacă nu a fost un fleac, i-am ciuruit!", a declarat Burleanu în discursul învingătorului.

Învins, Ionuţ Lupescu, s-a arătat deranjat de această afirmaţie: „Din păcate, continuă cu jignirile şi nu prea arată respect. Nu neapărat mie şi foştilor mei colegi, ci lumii în general”, a spus fostul internaţional, care a adăugat: „dacă nu aş fi încercat, aş fi regretat toată viaţa. Am vrut să o fac acum, am considerat că am experienţă. Dacă oamenii au decis că nu e nevoie de mine, atunci nu e nicio problemă. Eu sper că va fi bine. Sper să nu mai fie date mincinoase, trunchiate şi să fie doar realitatea. Îmi doresc ca fotbalul românesc să ajungă unde a fost odată. Deocamdată cred că nu e nevoie de ajutorul meu”, a încheiat el.

Un alt candidat, Marcel Puşcaş, care îşi făcea curaj singur înaintea alegerilor spunând că va ajunge în turul secund, a fost atât de dezamăgit că a primit doar 8 voturi, încât a făcut un anunţ categoric: „Felicitări lui Răzvan Bulreanu, felicitări celor care m-au votat, cei 8, dar şi celor care nu m-au votat. Felicitări tuturor participanţilor. Vă anunţ că este ultima mea zi în fotbal. Vă mulţumesc mult pentru tot”, a declarat Puşcaş, după vot.

Mai multe