Răzvan Raţ va îmbătrâni la Madrid

24 august 2016 20:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mulţi oameni din fotbalul nostru îl consideră bătrân pe Răzvan Raţ, dar nu şi spaniolii. Lăsat pe afară inclusiv de selecţionerul Daum, veteranul român şi-a făcut rost de un contract beton la echipa cu care a retrogradat în Segunda şi va ieşi la pensie în Vallecas, o suburbie a Madridului.

Internaţionalul român s-a aflat în această vară la răscruce. Rămas fără contract după un Euro 2016 slab, acesta nu ştia unde îşi va continua cariera. Cei de la Vallecano i-au permis să se antreneze cu ei, dar fără să fie legitimat. În tot acest timp şi-a căutat un club nou, care până la urmă e tot cel vechi. Rayo s-a decis că experimentatul fundaş poate să fie numele greu din vestiar în tentativa de a promova în acest an, dar şi de a forma o echipă nouă. Bucuria cea mai mare este că totul s-a semnat pe termen lung, şefii lui Vallecano trecând peste riscul vârstei.

„Cred că mi-a ieşit bine. E un contract pe care greu îl obţineam la altă echipă. Nu ascund că şi financiar este bine, indiferent că jucăm în Segunda sau vom urca în Primera. Important e că voi avea continuitate”, a spus Raţ. Fostul rapidist speră ca astfel să reintre în circuitul echipei naţionale. „Am vorbit cu selecţionerul Daum şi mi s-a spus că voi fi urmărit şi în Segunda. Sper să revin, dar dacă nu se va întâmpla, asta e viaţa”, a adăugat fundaşul.

Lobonţ, roman până la 40 de ani

Raţ nu e singurul român păstrat în lotul unei echipe din străinătate până aproape de pensie. Lobonţ şi-a prelungit până în 2018 contractul cu AS Roma, la acea dată urmând să aibă deja 40 de ani. „Pisica” a aceptat rolul de al treilea portar şi nu e deranjat, atât timp cât salariul merge, iar italienii i-au promis că îl vor păstra într-o funcţie tehnică. 

Mai multe