Record pentru Romelu Lukaku

11 august 2020 12:57   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Belgianul a înscris în ultimele 9 meciuri disputate de el în Liga Europa. A făcut-o și în partida pe care Inter MIlano a câștigat-o (2-1) cu Bayer Leverkusen, în sferturile de finală ale Ligii Europa. Într-o altă partidă, Manchester United a trecut (1-0) după prelungiri de FC Copenhaga.

Disputat la Dusseldorf, în cadrul a ceea ce e numit Final 8-ul ediției 2019/2020 a Ligii Europa, meciul dintre Inter Milano și Bayer Leverkusen a fost unul spectaculos. Victorioasă cu 2-1 (2-1), vicecampioana Italiei s-a calificat în semifinale. Golurile confruntării care s-a disputat fără spectatori au fost marcate de Barella (min. 15), Lukaku (min. 21), respectiv Havertz (min. 24). Două penaltiuri pentru Inter n-au fost validate de VAR. Oamenii lui Antonio Conte s-au jucat cu ocaziile, campion la acest capitol fiind Romelu Lukaku (27 de ani). Totuși, belgianul a reușit o performanță. Și anume să înscrie. Așa cum a făcut-o de 12 ori în ultimele 9 meciuri disputate de el în Liga Europa! Ceea ce n-a mai reușit nimeni în întreaga istorie a competiției.  Găzduit de Koln, al doilea sfert de finală din Liga Europa a fost mai încrâncenat decât era de așteptat. Mare favorită, Manchester United a avut nevoie de prelungiri pentru a trece (1-0) de Copenhaga. Spre deosebire de confruntările cu Bruges (6-1, rezultat general), din „16”-imile de finală, și cu Linz (7-1), din „optimi”, englezii au risipit numeroase ocazii, îndeosebi în ultima parte a timpului regulamentar de joc. E adevărat, ei au avut două goluri nevalidate, prin Greenwood (min. 45) și Rashford (min. 57), și tot atâtea șuturi în stălpii porții apărate impecabil de Johnsson. Dominarea categorică a lui United - 55% la posesie, 26-9 la șuturi, 14-0 pe poartă - s-a concretizat abia în minutul 95, când Fernandes a transformat un penalty obținut de Martial.

Meciul de luni seară a dovedit, totodată, că lui Ole Gunnar Solskjaer îi priește Liga Europa. Antrenorul lui Manchester United a pierdut doar un meci din cele 11 la care a participat în această competiție. Norvegianul are opt victorii și două remize. Inter Milano și Manchester United vor întâlni în semifinale pe învingătoarele din meciul FC Basel - Şahtior Doneţk, respectiv Wolverhampton – Sevilla, programate în această seară, la ora 22.00.

Liga Europa,  2019/2020Sferturi de finalăLuni, 10 augustMan. United - Copenhaga 1-0 dpInter - Leverkusen 2-1

Marți, 11 augustOra 22.00:Șahtior - Basel Wolverhampton - Sevilla

Semifinale

Duminică, 16 augustOra 22.00:Inter - Șahtior / Basel

Luni, 17 augustOra 22.00:Man. United - Wolverhampton / Sevilla 

Mai multe