Rednic îşi plăteşte datoria faţă de Petrolul

11 ianuarie 2015 21:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Butoiul cu pulbere pe care a stat Petrolul Ploieşti a explodat odată cu arestarea patronului Dan Capră, iar clubul a devenit la fel de instabil ca şi ceilalţi colegi de suferinţă din Liga I. În aceste condiţii, a surprins pe toată lumea venirea pe banca tehnică a lui Mircea Rednic.

“Puriul” este recunoscut ca un antrenor scump şi pretenţios, dar de această dată a spus “da”  Petrolului imediat. Acesta spune însă că decizia sa a fost mai mult un gest de recunoştinţă că în 2012, “Lupii galbeni” l-au lăsat să plece fără probleme la Standard Liege. “N-am uitat că, data trecută, clubul m-a lăsat să plec fără nici un fel de obstacole. Îmi îndeplineam un vis, să pregătesc pe Standard Liege, iar conducerea a înţeles asta. Eram dispus atunci să dau şi toţi banii înapoi, dar nu mi-au cerut asta. Le-am şi spus că va veni poate un moment în care să răspund cu aceeaşi monedă. Iar acest moment a sosit”, a dezvăluit Rednic, care va câştiga doar 40.000 de euro până în vară şi care de azi şi-a pierdut celălalt renume, “Strâmbul”. Acesta a spus că ştie în ce moment vine la Petrolul, dar că nu se sperie. “Nu ieşim din obiectivul titlului. Sigur, e complicat, sunt zece puncte distanţă de Steaua, dar n-o să fim fraieri să nu profităm de orice breşă care va apărea în parcursul lor din retur”, a declarat “Puriul”, care pentru atingerea acestei ţinte speră să-i convingă pe Tamuz şi Albin să rămână la echipă. Veştile proaste continuă însă să curgă la Ploieşti şi se pare că Petrolul e pe cale să intre şi ea în insolvenţă din cauza unei datorii de 300.000 de euro către firma care deţine stadionul “Ilie Oană”.

Kadar, campion cu Dinamo, o va antrena pe Grasshopper

Zoltan Kadar, în vârstă de 47 de ani, fost campion al României cu Dinamo în 1992, a ajuns antrenorul principal al lui Grasshopper Zurich, cel mai titrat club din Elveţia. Acesta a fost până acum secundul neamţului Michael Skibbe şi a fost promovat după plecarea germanului la Eskisehirspor, în Turcia. Kadar a emigrat în “Ţara cantoanelor” în 1996 şi a pregătit până acum doar la nivel de copii şi junior, la Schaffhausen și Winterthur. Grasshopper este vicecampioana în exerciţiu a Elveţiei, dar în acest sezon e pe locul şase.

Mai multe