Rescrieţi istoria la Lisabona!

14 august 2017 21:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Stadionul „Jose Alvalade” e tărâm interzis pentru cluburile româneşti. Timişoara, Dinamo şi Vaslui au plecat bătute de aici şi, mai mult, nici una nu a putut marca vreun gol.

Marți seară, 15 august, elevii lui Nicolae Dică vor disputa turul “dublei” ce va hotărî numele echipei ce va ajunge în grupele Ligii Campionilor. Misiunea fcsb-iştilor e dificilă şi-n condiţiile în care statistica e îngrijorătoare. Sporting Lisabona s-a întâlnit de trei ori în cupele europene cu trupe din România şi chiar dacă a pierdut o calificare, totuşi acasă, pe “Jose Alvalade”, a fost de neînvins.

De fapt, jucătorii noştri nici nu au înscris vreodată. Prima a fost Timişoara în 1990. Bănăţenii au câştigat în ţară, cu 2-0, dar în deplasare au fost zdrobiţi cu 7-0. A urmat Dinamo anul următor şi după un 2-0 la Bucureşti, a urmat un eşec. Portughezii nu au trecut mai departe fiindcă au bătut doar cu 1-0, dar şi-au respectat blazonul pe teren propriu. Cel mai recent duel a fost în 2011, atunci când cei de la FC Vaslui s-au impus la Piatra Neamţ cu 1-0, însă la Lisabona au plecat învinşi cu 2-0.

“Jucătorii sunt pregătiţi şi ştim că acesta e meciul decisiv pentru intrarea în grupele Ligii. Toţi fotbaliştii au prime pentru calificare fiindcă e cel mai important eveniment ce se poate întâmpla într-un an şi performanţa trebuie plătită”, a spus preşedintele FCSB, Valeriu Argăseală. Apoi, a anunţat: “De ce să fie un miracol să batem?! Aşa spunea toată lumea şi când am mers la Plzen. Am făcut un meci foarte bun şi nu a fost o minune”.

Mai multe