Revin echipele de tradiţie

18 iunie 2017 20:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Petrolul, U Cluj şi Farul, cele trei formaţii de tradiţie aflate în liga a patra, s-au impus în prima manşă a barajului ce duce în al treilea eşalon. Oţelul, o fostă campioană a României, a pierdut la limită, 0-1. Returul e programat sâmbătă, 24 iunie.

42 de echipe se luptă pentru a evolua în sezonul următor în liga a treia. Printre ele sunt şi nume celebre, care au trebuit să se reinventeze după ce din cauza problemelor financiare s-au lovit de starea de insolvenţă sau faliment şi au fost nevoite să se reînscrie în ligile inferioare pentru a putea ca în câteva sezoane să fie iar în Liga I.

Astfel, în turul barajului, Petrolul, U Cluj şi Farul s-au impus lejer. Ploieştenii au învins cu 3-0 pe Dentaş Tărtăşeşti, clujenii pe Lăpuşul Târgu Lăpuş cu 8-0, iar constănţenii au trecut de Pescăruşul Sarichioi cu 7-2. Dintre trupele de tradiţie, Oţelul Galaţi, fostă câştigătoare a titlului naţional şi participantă în Liga Campionilor, e singura care nu s-a impus, cei de la Unirea Mirceşti reuşind să puncteze singurul gol al meciului, 1-0.  

Petrolul a impresionat nu doar pe teren ci şi în tribune, media fanilor la fiecare meci fiind de 7.000 de suporteri. Mai mult, ei vor să-l readucă pe Geraldo Alves, jucător ce a obţinut trofee importante alături de Steaua, Astra sau Petrolul, pentru a fi siguri că vor ajunge într-un an în “Divizia B”. Nici “U” Cluj nu e mai prejos, doar la jocul de baraj asistând 3.000 de oameni, iar Dorin Goga a fost omul care i-a impresionat, punctând de patru ori. Farul are şi ea susţinere puternică, la fel ca Oţelul, care deşi a pierdut, ar putea ca sâmbătă să se impună la o diferenţă de două goluri şi să activeze şi ea în liga a treia.

Parma, două promovări consecutive

Şi în Italia se produc fenomene similare cu cele din România. Acum doi ani, fosta echipă a lui Mutu, Parma, a intrat în faliment şi a trebuit să se înscrie în liga a patra. Clubul italian a obţinut acum a doua promovare consecutivă şi va evolua în Serie B. În baraj, Parma, fosta câştigătoare a Cupei UEFA şi a Cupei Cupelor, s-a impus în baraj în faţa celor de la Alessandria, 2-0, golurile fiind marcate de Scavone şi Nocciolini.

Mai multe