Rezistă CFR Cluj şi pe al treilea front? Derby de foc în Cupa României

24 septembrie 2019 12:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Calificată în grupele Ligii Europa şi lideră în campionat, CFR Cluj joacă mâine la Botoşani în derby-ul 16-imilor Cupei României.

Nici nu s-au liniştit bine apele după victoria de senzaţie cu Lazio (2-1) şi egalul de pe Arena Naţională cu FCSB (0-0), că echipa lui Dan Petrescu are parte un nou examen de foc. Confruntarea eliminatorie din Cupă de la Botoşani îi prinde într-un moment delicat pe clujeni, nevoiţi să joace o dată la trei zile, pe trei fronturi.

De altfel, ardelenii au încercat amânarea meciului de miercuri, dar s-au lovit de refuzul Federaţiei. Ca urmare, e de aşteptat ca ,,Bursucul” Petrescu să trimită în teren un 11 de start cu multe rezerve. La fel s-a întâmplat însă şi la confruntarea dintre cele două echipe din campionat, în urmă cu o lună, atunci când echipa a doua a CFR-ului s-a distrat cu Botoşaniul în Gruia, câştigând detaşat cu 4-1.

Oarecum surprinzător, moldovenii sunt şi ei dispuşi să sacrifice Cupa României pentru un parcurs cât mai bun în cursa pentru ocuparea unui loc de play-off. Azi, tehnicianul Marius Croitoru a anunţat că îşi va menaja mai mulţi titulari în vederea următoarei etape de campionat, sâmbătă, în deplasare cu Hermannstadt. Fără victorie de şapte meciuri, de la acel 2-0 cu FCSB, botoşănenii sunt în pragul unei crize, mai ales în contextul ultimei înfrângeri, 0-3 acasă cu Chindia, astfel că antrenorul Croitoru e pus şi el sub o mare presiune.

Mai multe