Rezultate preliminarii Euro 2016

30 martie 2015 17:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Duminică s-a încheiat această etapă de calificare pentru turneul final din Franţa, de anul viitor. A fost a cincia şi, la jumătatea drumului până în Hexagon, vă putem prezenta completă categoria rezultate preliminarii Euro 2016. În partidele disputate pe parcursul a patru zile am avut de toate. Goluri multe, surprize, incidente şi premiere de marcă.

Scorurile fluvii în categoria rezultate preliminarii Euro 2016 au fost în număr de şase, cel mai mare fiind cel înregistrat de sloveni în victoria cu 6-0 în faţa statului San Marino. Apoi, Anglia a învins Lituania cu 4-0, Austria pe Liechtenstein cu 5-0, Croaţia pe Norvegia cu 5-1, Belgia pe Cipru cu 5-0 şi Scoţia pe Gibraltar cu 6-1.

La surprize putem trece fără îndoială victoriile cu 3-0 ale Islandei şi Ţării Galilor în Kazahstan şi Israel, dar şi egalurile surprinzătoare ale Olandei cu Turcia şi Italiei cu Bulgaria. Rezultate care au ieşit din punct de vedere al hârtiei, dar au surprins totuşi prin prisma dificultăţilor cu care au fost obţinute sunt şi victoriile la limită ale României cu Feroe şi Spaniei cu Ucraina.

Rezultate preliminarii Euro 2016: Slovenii au făcut scorul etapei cu San Marino

Apoi, trecând la incidente, rubrica de azi, rezultate preliminarii Euro 2016, are un singur cap de afiş: Muntenegru - Rusia. Fără să fie vreo rivalitate istorică între cele două ţări, fanii au transformat partida de la Podgorica într-o răfuială în stil ex-iugoslav. Muntenegrenii i-au dat cu o torţă în cap portarului Akinfeev încă din minutul 2, dar nu s-au potolit şi deşi arbitrul le-a mai dat o şansă, în minutul 68 partida a fost abandonată din cauaza obiectelor care continuau să fie aruncate din tribună. Cel mai probabil, Rusia va câştiga cu 3-0 la masa verde.

Premiera în acestă etapă de jocuri preliminare a reprezentat golul incredibil marcat de Gibraltar în poarta Scoţiei. La scorul de 1-0 pentru gazde, în minutul 20, Lee Casciaro, jucător de 33 de ani la echipa din ţara sa, Lincoln Red Imps, a egalat pe Hampden Park. A fost primul gol în meci oficial din istoria naţionalei Gibraltarului, acceptată ca membră UEFA în mai 2013 şi aflată la prima campanie de calificare.

Rezultate preliminarii Euro 2016: Welbeck a devenit golgheter

Astfel, odată încheiată categoria rezultate preliminarii Euro 2016 din această săptămână, a produs efecte şi în clasamentele care decid cine merge la turneul final. Pe scurt, la jumătate campaniei, după 5 meciuri din 10 jucate de aproape toate participantele, grupele sunt conduse de pe locurile direct calificante de Cehia, Islanda, Ţara Galilor, Israel, Slovacia, Spania, Polonia, Germania, Anglia, Slovenia, România, Irlanda de Nord, Austria, Suedia, Croaţia, Italia, Portugalia şi Danemarca. De asemenea, în topul golgheterilor preliminariilor conduce englezul Danny Welbeck, cu 6 goluri.

Mai multe