Robert Lewandowski a dat 5 goluri şi a luat mingea acasă

23 septembrie 2015 23:47   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Robert Lewandowski, atacantul celor de la Bayern Munchen, a reuşit o performanţă care va fi cu greu egalată curând. Fotbalistul a marcat de cinci ori în doar nouă minute în meciul cu VfL Wolfsburg în Bundesliga.

Bayern München era condusă la pauză cu 1-0 şi antrenorul Pep Guardiola s-a hotărât să schimbe ceva în jocul echipei sale. L-a scos pe Alcantara în minutul 46 şi l-a introdus pe Lewandowski, iar polonezul i-a uimit pe toţi. A arătat că e o maşină de goluri şi-n nouă minute, 51, 52, 55, 57 şi 60, a dus rezultatul la 5-1 pentru Bayern.

“N-am mai trăit niciodată aşa ceva, nici ca jucător, nici ca antrenor”, a declarat Pep Guardiola, camerele tv arătându-l în timpul meciului mut de uimire. “Trebui să rămânem critici. Lewandowski trebuia să dea şapte goluri în seara asta... A ratat două ocazii mari”, a spus, în glumă, căpitanul lui Bayern, Lahm. 

Pentru că a dorit să aibă amintire de la meci, alta decât statistica, Lewandowski a luat mingea acasă. Nu înainte de a-i pune pe coechipieri să semneze “trofeul”. Performanţa lui Lewandowski e unică în Germania, reuşita însemnând cel mai rapid hat-trick (4 minute), cele mai rapide serii de patru, respectiv cinci goluri reuşite şi prima rezervă care marchează de mai mult de trei ori. De altfel, polonezul a înscris în câteva minute cât nu au făcut-o în această ediţie 6 formaţii din Bundesliga, cluburi ca Liverpool, Newcastle şi WBA în Anglia, ocupantele locurilor 11-20 din Spania şi alte 7 echipe din Italia.

Mai multe