«Roland», noua poreclă a lui Raţ

8 iulie 2013 16:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Numele "Rat" (şobolan, în limba engleză) e singura mare problemă a lui Răzvan Raţ de când s-a transferat la West Ham United.

Deşi e doar de câteva zile la noua sa echipă, internaţionalul român pare să se fi acomodat perfect. Coechipierii i-au găsit chiar şi o poreclă, cu care îl strigă pe Raţ în timpul antrenamentelor. Este vorba despre "Roland", o păpuşă-şobolan care a făcut furori în anii ‘80 în programele de televiziune din Anglia. De unde şi până unde Roland? Totul porneşte de la numele lui Răzvan, "rat" însemnând în limba engleză şobolan.

n limba română se pronunţă cu «ţ», dar voi nu aveţi această literă. Pentru mine, e doar o coincidenţă că sunt asemănat cu un animal. E o oportunitate bună de a râde mai mult", s-a amuzat Raţ, care a debutat deja în tricoul lui West Ham la amicalul de duminică seară cu Cork City din Irlanda (câştigat de "ciocănari" cu 6-0).

Managerul de la West Ham, Sam Allardyce, este încântat de transferul lui Raţ

La West Ham, Răzvan Raţ a găsit o atmosferă extrem de relaxată, fapt care-l ajută să se integreze în noul colectiv. "Băieţii sunt fantastici. M-au primit minunat şi mă ajută mereu. Sunt coleg de cameră cu Joe Cole (n.r.: fost internaţional englez, trecut pe la Chelsea şi Liverpool), cu care am multe de discutat", a declarat românul. "După 10 ani la Şahtior, a fost puţin ciudat pentru mine să înţeleg că joc pentru o altă echipă şi am o altă familie. Vreau să mă adaptez cât mai repede aici", a completat "Roland" Raţ.

Mai multe