Roman Zozulia a revenit pe stadionul unde a fost făcut ”nazist” în decembrie 2019

11 iunie 2020 13:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

LaLiga se reia astăzi, cu derby-ul orașului Sevilla. Înaintea acestuia, însă, în Spania s-a disputat deja primul meci oficial de fotbal de după declararea pandemiei de COVID-19. S-a întâmplat miercuri seara, când Rayo Vallecano s-a impus cu 1-0 în fața lui Albacete într-o partidă întreruptă în decembrie 2019 din cauza unor scandări ale fanilor formației organizatoare. Atunci, jucătorul Zozulia, de la oaspeți, a fost făcut ”nazist”. Unicul gol a fost marcat de gazde, în minutul 61, prin Advincula.

Practic a fost vorba despre reluarea confruntării din 15 decembrie 2019. Atunci, jucătorul ucrainean Roman Zozulia (30 de ani), component al formației vizitatoare, a fost victima insultelor spectatorilor. ”Zozulia, ești un nazist nenorocit!”, au scandat fanii. Din acest motiv, jucătorii lui Albacete au refuzat să revină pe teren, după pauză. Și cum nu s-a putut garanta că Zozulia poate juca fără să fie în pericol, arbitrul a hotărât întreruperea partidei.    

Conflictul dintre cele două părți datează, însă, de ceva vreme. Zozulia a ajuns la Rayo Vallecano, în urmă cu circa trei ani, fiind împrumutat de Betis Sevilla. Doar că acesta a fost tratat drept... ”nazist” de suporterii cunoscuți pentru vederile lor de stânga. Fotbalistul n-ar fi fost acceptat fiindcă a susținut armata ucraineană în conflictul care a opus țara sa Rusiei... Lui i s-a reproșat că ar simpatiza cu formațiuni de extremă dreapta. Fapt negat de internaționalul ucrainean. Fără folos, însă. Revenit imediat la Betis, Zozulia a semnat în septembrie 2017 cu Albacete. În urma meciului de miercuri,  disputat fără spectatori, Vallecano ocupă locul 7 în LaLiga2, având 43 de puncte, iar Albacete este pe 18, cu 35 de puncte, la egalitate cu La Coruna, care e prima pe loc retrogradabil. 

Mai multe