România - Chile 3-2: Cosmin Contra a pierdut „pariul” cu Gică Hagi

1 iunie 2018 14:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Selecţionerul Cosmin Contra l-a titularizat pe stoperul Ionuţ Nedelcearu cu speranţa că acesta îi va da peste nas lui Gică Hagi, care îl făcuse „beţiv”. Fundaşul echipei ruseşti UFA a fost însă cel mai slab tricolor în amicalul de joi cu Chile.

România a câştigat amicalul cu sud-americanii de la Graz fără să strălucească. Dimpotrivă, jucătorii naţionalei noastre au privit partida ca o miuţă de vară împotriva rezervelor statului Chile. “Am fost dominaţi de o echipă care a jucat în 10 oameni, asta îmi dă de gândit”, a recunoscut chiar Cosmin Contra. În condiţiile în care majoritatea tricolorilor au dezamăgit, evoluţia palidă a lui Nedelcearu ar fi fost repede uitată. Asta dacă n-ar fi existat explozia din urmă cu câteva săptămâni a lui Gică Hagi la adresa fotbalistului de 22 de ani crescut la Dinamo.

“Am văzut un jucător convocat care a avut două ieşiri periculoase, cu băutură. Se îmbată de două ori, dar trebuie să fie la lot. Să mă scuze Nedelcearu, dar asta e realitatea. Ce trebuie să facă Ţîru? Să se îmbete şi el? E căpitanul naţionalelor la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul, în unele meciuri are sută la sută la dueluri câştigate”, a tunat Hagi la câteva ore după ce Cosmin Contra făcuse convocările pentru dubla amicală cu Chile şi Finlanda.

Evident, selecţionerului nu i-au picat deloc bine aceste critici ale “Regelui”, iar Ionuţ Nedelcearu s-a transformat peste noapte într-un pariu. Unul pierzător pentru Contra, cel puţin după cum a jucat Nedelcearu în meciul cu Chile, cu multe ezitări şi fără a asigura stabilitate defensivei. De altfel, schimbarea lui Nedelcearu cu Bălaşa, în minutul 60, a coincis cu trezirea la viaţă a naţionalei noastre, care a întors apoi rezultatul de la 1-2 la 3-2.

Mai multe