România, obiectiv: nouă medalii de aur la Mondialul de Fotbal Tenis din Cipru
Delegaţia României are ca obiectiv cucerirea a 9 medalii de aur (din 13 puse în joc) la Campionatul Mondial de fotbal tenis seniori (masculin, feminin şi mixt) U21 mixt şi Juniori masculin, care se vor disputa în perioada 13-20 noiembrie, la Nicosia (Cipru).
"Ne-am reunit cu mare greutate în cantonament la Izvorani din cauza dificultăţilor cauzate de lipsa fondurilor financiare. Ori majoritatea sportivilor de la noi sunt cu situaţii financiare delicate. Aici efectuăm 5 antrenamente pe zi, primul ţinându-se la 6 dimineaţa. Dorim să ne păstrăm cota ridicată la nivel mondial, România cucerind în ultimii ani aproape toate medaliile de aur puse în joc la competiţiile internaţionale. Avem şi jucători de talie internaţională, un exemplu fiind Ana Maria Gherghel, care în ultimii 4 ani a cucerit titlul de cea mai bună sportivă din lume", a spus Frederico Tavares Da Luz, care e poreclit de sportivii săi „Dumnezeul negru”.
Tenisul cu piciorul e sportul naţional nu doar pentru amatorii din spatele blocului, ci şi la profesionişti. La noi în ţară fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970, dar nu sub aceasta titulatură. Din 31. 07. 2002 s-a înfiinţat Federaţia Română de Fotbal-Tenis-Cluburi şi Asociaţii Judetene (F.R.F.T.-C.A.J). Aceasta conduce şi supraveghează întreaga activitate sportiva a fotbal-tenisului românesc.
La 7 februarie 1987 în Elvetia, reprezentanţii Germaniei, Italiei, Angliei, Elveţiei şi României au pus bazele „International Football Tennis Association” I.F.T.A., iar din 2003 a devenit Federation International Football Tennis Association F.I.F.T.A. De-a lungul timpului s-au afiliat la I.F.T.A. ţări ca : Ungaria, Franta, Rusia, Ucraina, Norvegia, Grecia, Cehia, Slovacia, Spania, S. U. A. , Brazilia, Austria, Australia, Turcia, Congo, Suedia, afiliate la forul international, fiind bineinteles si membrii fondatori.
În anul 1991 I.F.T.A. organizează primul Campionat European astfel: probele de simplu şi dublu în Ungaria ( Kaposvar si Szolnok ) şi proba de triplu în Elveţia (Meiringen), iar în anul 1994 prima Cupă Mondială în Brazilia (Garanhonnes) şi primul Campionat Mondial în Slovacia (Kosice). De-a lungul celor 14 ani de activitate I.F.T.A. a reuşit să organizeze Cupa Campionilor Europeni la nivelul cluburilor, prima ediţie desfasurându-se în anul 1996 în Cehia (harachov).
Acest lucru a devenit o tradiţie, turneul final al celor mai bune patru campioane naţionale avand loc în fiecare an. De asemenea I.F.T.A. a organizat prima ediţie a Campionatului Mondial de Juniori si Feminin în anul 2000, localitatea de debut fiind Kosice (Slovacia). De altfel campionatele europene şi mondiale se dispută alternativ, o dată la doi ani, în noiembrie.