România și-a pus piedică singură în fața Islandei. Meciul s-a încheiat 0-0

12 noiembrie 2021 0:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România și-a dat cu stângul în dreptul când îi era lumea mai dragă. Obligatoria victorie cu Islanda nu a venit și calificarea echipei noastre la barajul pentru Campionatul Mondial nu mai depinde de noi, ci de Macedonia de Nord. Tricolorii au făcut doar 0-0 cu nordicii și au nevoie, pentru a termina pe locul 2, ca în ultima etapă islandezii să nu piardă la Skopje duminică.

Cu o formulă destul de ofensivă, selecționerul Mirel Rădoi a sperat că presiunea continuă pe care jucătorii săi o vor pune pe apărarea adversă va avea succes. Chiar dacă tricolorii au dominat partida, nu au câștigat decât duelul statistic, pentru că jocul colectiv a fost sub orice critică. Numai că degeaba șutezi la poartă dacă dai pase la portar, degeaba ai cornere dacă centrările sunt rude apropiate cu întâmplarea. În aceste condiții, a rezultat un meci în care România a atacat, dar Islanda a părut că a avut ocaziile mai mari, ratând copilărește câteva bune oportunități.

Pentru noi, cea mai mare ocazie a venit în minutul 85, atunci când șutul puternic al lui Ianis Hagi de la 20 de metri a lovit stâlpul din stânga al porții islandeze. De fapt, Ianis a fost implicat în cele mai importante faze ale partidei, pentru că, în afara acelei ocazii, el a salvat echipa noastră de la înfrângere după ce a salvat de pe linia porții după un corner în minutul 57.

Degeaba a încercat pe finalul meciului Rădoi să dinamizeze atacul, prin introducerea lui Ivan în locul lui Alibec - o adevărată ”mână moartă”, în ciuda celor două semi-ocazii irosite - a lui Maxim sau a lui Pușcaș, cel care nu a mai marcat din aprilie. Nimic nu a putut schimba soarta partidei și deziluzia fanilor români care au încurajat echipa doar de la distanță: România a terminat la egalitate cu Islanda, scor 0-0, iar înaintea meciului din Liechtenstein jucătorii noștri trebuie să treacă și pe la biserică pentru a se ruga ca Islanda să nu piardă în Macedonia de Nord. Pentru că dacă gazdele vor învinge la Skopje, atunci noi vom rata o nouă calificare la Campionatul Mondial. Din păcate, e o stare care deja devine obișnuință, având în vedere că din 1998 nu am mai fost la un turneu final!

Mai multe