Românii, martori la bomba din Liga Campionilor

17 septembrie 2015 21:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Toţi favoriţii au câştigat marţi în prima zi a sezonului de Liga Campionilor, dar miercuri au venit şi surprizele. Dintre toate, înfrângerea englezilor în Croaţia e cea mai mare şi a fost influenţată de români.

Ovidiu Haţegan a fost ales de UEFA să conducă la centru acest meci, iar arădeanul s-a achitat de sarcini. A condus în stil britanic, lăsând jocul să curgă şi oprind fazele doar când se întrecea limita. A reuşit să rămână discret, lucru mare pentru un arbitru din Liga I, dar o dată tot a ieşit în decor. Justificat însă! La scorul de 1-0 pentru Dinamo, cu câteva minute până în pauză, Olivier Giroud a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Atacantul francez primise primul avertisment în minutul 23, tot pentru un fault inutil, la mijlocul terenului. Cu om în minus, croaţii au făcut 2-0 în primele minute din repriza a doua, iar golul lui Walcott din final n-a reuşit să salveze nimic.

Din păcate pentru noi, Alexandru Măţel, singurul fotbalist român din grupele Ligii Campionilor, n-a putut să pună umărul la acest succes răsunător al lui Dinamo Zagreb. Antrenorul Mamic l-a ţinut rezervă neutilizată, iar fostul jucător al Astrei a rămas un simplu spectator.

Mai multe