Românii, umiliţi în Anglia

4 decembrie 2014 23:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Etapa intermediară jucată în Anglia la mijloc de săptămână n-a fost de bun augur pentru români în Premier League. Primele două echipe din clasament şi favoritele la titlu le-au administrat o corecţie severă.

Cele mai mari speranţe le avea Pantilimon, care a închis poarta lui Sunderland în precedentul meci, cu Chelsea, încheiat 0-0. Pentru el urma un joc cu miză personală, în faţa lui Manchester City, fosta lui echipă care nu i-a dat nicio şansă şi care l-a aruncat vara trecută ca pe o măsea stricată. „Gulliver” n-a reuşit însă să repete partida formidabilă din weekend şi a fost pedepsit de cei cu care a împărţit vestiarul.

Aguerro, de două ori, Jovetic şi Zabaleta au înscris în poarta românului din toate poziţiile, semnând victoria cu 4-1 a „cetăţenilor”. După ce Pantilimon nu s-a putut răzbuna pe Pellegrini şi ai lui, nici Chiricheş n-a fost mai inspirat în derby-ul Londrei, jucat de Tottenham în faţa lui Chelsea.

Apărarea din care a făcut parte şi fostul stelist a încasat trei goluri de la Drogba, Hazard şi Remy, iar Hotspurs a pierdut cu 3-0. În aceste condiţii, statutul de rezervă neutilizată al lui Gardoş la Southampton, care a pierdut cu 1-0 la Arsenal, nu mai pare o dramă aşa de mare.

Mai multe