Românul Puşcaş, în cartea neagră a fotbalului

4 noiembrie 2017 20:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Atacantul român George Puşcaş a trăit clipe minunate în vară, atunci când a promovat-o de unul singur pe Benevento în Serie A, pentru prima dată în istoria clubului.

Împrumutat în continuare de Inter la gruparea din Campania, internaţionalul de tineret cunoaşte acum reversul medaliei. 

Cu Puşcaş în lot, „galben-roşii” de la Benevento au încercat în zadar până în prezent să pună măcar un punct în clasament, în ciuda faptului că s-au scurs deja 11 etape. Aşadar, 11 eşecuri din 11 meciuri e o contraperformanţă rarisimă în fotbalul de cel mai înalt nivel. Statisticienii au căutat prin arhive şi au găsit un singur caz similar în campionatele tari ale bătrânului continent. 

În 2009, francezii de la Grenoble au fost şi ei ciuca bătăilor în Ligue 1 (zero puncte din 33 posibile), reuşind să scoată un egal abia la a 12-a încercare. Pentru Benevento, hopul numărul 12 este însă unul de netrecut, cel puţin pe hârtie. 

În această după-amiază, Puşcaş şi colegii săi se deplasează pe terenul lui Juventus Torino, campioana ultimilor şase ani în Serie A. Evident, nu este cel mai bun loc pentru ca Benevento să ia puncte, astfel că micuţa echipă din sudul Italiei se pregăteşte de un record negativ în fotbalul european. Pentru internaţionalul romanân George Puşcaş, singura consolare a românului e dată de faptul că el n-a jucat decât în cinci dintre cele 11 meciuri de coşmar, ultima sa prezenţă în teren fiind consemnată în deplasarea de la Crotone, la 24 septembrie.

Benevento, 11 bătăi din 11 posibile

1-2 cu Sampdoria (deplasare)*

0-1 cu Bologna (acasă)*

0-1 cu Torino (a)*

0-6 cu Napoli (d)

0-4 cu AS Roma (a)*

0-2 cu Crotone (d)*

1-2 cu Inter (a)

0-1 cu Verona (d)

0-3 cu Fiorentina (a)

1-2 cu Cagliari (d)

1-5 cu Lazio (a)

*Meciurile în care a jucat şi George Puşcaş

Antrenor e «ceferistul» De Zerbi

La finalul lunii octombrie, oficialii lui Benevento l-au demis pe tehnicianul Marco Baroni, înlocuindu-l cu Roberto De Zerbi. În vârstă de 38 de ani, acesta din urmă a evoluat timp de două sezoane (2010-2012) în Liga I, la CFR Cluj, echipă cu care a câştigat două campionate şi o Cupă a României. În 2013, De Zerbi şi-a agăţat ghetele în cui, începându-şi cariera de antrenor la o grupare de liga a patra din Italia. 

Mai multe