Ronaldo a mâncat şi «tortul de aur»

13 decembrie 2016 20:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Revista „France Football” s-a separat din nou de FIFA, după şase ani în care au oferit un trofeu comun celui mai bun jucător din Europa. Francezii au anunţat luni seara câştigătorul: Cristiano Ronaldo.

Celebra gală opulentă de la Monte Carlo, în care cei mai buni fotbaliştii din lume şi iubitele lor îşi etalau garderobele, a dispărut. France Footbal a aruncat decernarea „Balonului de Aur” din 2016 într-un anonimat total.

Cristiano Ronaldo, care a câştigat cu voturi duble faţă de Messi şi de cinci ori mai multe decât Griezman, ştia că e fericitul posesor al celui de-al patrulea Balon de Aur încă de sâmbătă. Atunci, doi ziarişti din Hexagon l-au vizitat la Madrid şi i-au adus trofeul mai devreme pentru că Realul urma să plece în Japonia, unde va participa la Campionatul Mondial al Cluburilor. Astfel, în sala trofeelor de la Santiago Bernabeu, atacantul de 31 de ani a primit trofeul alături de fiul său şi de mama lui, într-un secret total. Abia luni a dezvăluit France Football clasamentul, dar nu mai era nici o emoţie pentru câştigătorul Euro 2016 şi al Ligii Campionilor.

Starul Realului scrisese deja textul pentru reţelele de socialzare, dăduse şi interviurile aferente, iar colegii aveau tortul pregătit în cantonamentul din Yokohama, unde mâine vor juca împotriva mexicanilor de la Club America. Desigur, prăjitura oferită de Ramos era în forma unui „Balon de Aur”, doar că nu învelit în preţiosul metal, ci în marţipan.

Cota 2,10 că următorul e Messi

„Balonul de Aur” e de nouă ani o afacere între Lionel Messi, cu cinci trofee în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi Cristiano Ronaldo, cu patru victorii în palmares, 2008, 2013, 2014 şi 2016. Astfel, spaniolii de la Marca au lansat un pariu că viitorul”Balon de Aur” va fi Lionel Messi şi au dat şi o cotă pentru asta. Cine pariază pe acest scenariu poate câştiga anul viitor dublul sumei investite.

Mai multe