Ronaldo l-a egalat pe marele Pelé

18 decembrie 2016 19:37   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Real Madrid a scăpat duminică (18 decembrie) de o mare ruşine în ultimul act al Campionatului Mondial al Cluburilor.

Competiţia din Japonia s-a încheiat cu victoria „galacticilor”, aşa cum era de aşteptat, însă nu a lipsit mult ca Realul să se întoarcă acasă fără preţiosul trofeu. Finala cu Kashima Antlers (calificată din postura de campioană a ţării-gazdă, Japonia) a fost adjudecată de campioana Europei abia după prelungiri (4-2), niponii irosind trei şanse uriaşe de gol în finalul primelor 90 de minute.

În cele din urmă, valoarea lui Cristiano Ronaldo a făcut diferenţa, în ciuda faptului că portughezul n-a jucat la adevăratul său potenţial. Astfel, fără să strălucească, CR7 a ieşit în evidenţă exact atunci când trebuia. Mai întâi a egalat la doi cu o execuţie din penalty, după care şi-a pus semnătura pe cele două goluri decisive din prelungiri.

Hattrick-ul lui Cristiano Ronaldo de la Yokohama îl pune pe orgoliosul lusitan alături de marele brazilian Pelé. Până ieri, sud-americanul fusese singurul care a marcat de trei ori în finala acestei competiţii. În urmă cu 54 de ani (1962), Pelé înscria o triplă în poarta Benficăi Lisabona, performanţă cu care brazilienii de la FC Santos cucereau Cupa Intercontinentală (vechea denumire a Mondialului Cluburilor).

Mai multe