S-a ales praful de bijuteria de 300 de milioane de € a lui Şahtior. Vezi cum arată acum arena!

28 iunie 2017 11:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Donbass Arena a fost construit cu un preţ exorbitant pentru Campionatul European din 2012, competiţie căreia i-a găzduit cinci meciuri, printre care semifinala dintre Spania şi Portugalia. Între timp a fost distrus aproape în întregime de război!

Stadionul pe care Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi-a disputat meciurile de pe teren propriu a căzut la mijloc în 2014 în conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi, fiind la început puţin afectat. Cum conflagraţia a continuat, Arena a fost abandonată total şi a ajuns în paragină. Noi fotografii cu construcţia din Doneţk au fost date publicităţii şi ce se vede e tragic. Stadionul e distrus aproape complet în unele părţi, iar în altele abia mai stă în picioare.

Mai grav e că nu se ştie când se va încheia lupta pentru acea zonă şi cine va reface stabilimentul. Separatiştii pro-ruşi au spus că vor pune şi ei bani, dar e imposibil de strâns zeci sau sute de milioane de euro din donaţii. Din păcate, asta se întâmplă de fiecare dată când sportul interferază cu politica! Haos!

Mai multe