S -a dat liber la blaturi!

8 mai 2012 17:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cel mai încins final de campionat din istoria Ligii I, în care cinci echipe luptă pentru titlu, produce şi efecte secundare. În goana după puncte, formaţiile din fruntea clasamentului au lăsat în urmă şi partide a căror desfăşurare a trezit suspiciunea publicului şi a rivalelor.

Ultima dintre ele, victoria Stelei la Chiajna (2-0), în care Concordia a fost umbra echipei care învingea CFR, Rapid, sau Oţelul. Lăsând la o parte elementele subiective, precum aprecierile despre evoluţiile jucătorilor, „Click!" scoate în evidenţă şapte semne de întrebare concrete legate de acest joc.

Etapa 23- CFR Cluj – Oţelul 2-0

1. Rocha s-a „autosuspendat". Etapa 29, Mioveni - Chiajna. Minutul 90, Concordia conducea cu 3-1, iar gazdele aveau trei eliminaţi. Brazilianul Adi Rocha s-a certat fără rost cu un coechipier şi a primit galben! Cartonaş care i-a adus suspendarea pentru meciul următor, cu Steaua, îndeplinindu-se astfel dorinţa publică a lui Gigi Becali: „Reghecampf să joace şi cu noi cu Mihalcea, nu cu Rocha, aşa cum a făcut cu Dinamo". Cu Steaua n-a jucat Mihalcea, ci Victoraş Iacob, dar a fost cam acelaşi lucru.

Etapa 26- Chiajna – Dinamo 1-3

2. Reghecampf, variantă din vară pentru Steaua. Patronul Stelei a declarat în mai multe rânduri că actualul tehnician al Chiajnei poate veni pe banca roş-albaştrilor din vară.

Etapa 29- CFR Cluj – Braşov 1-0

„Nu-l iau acum pe Reghe, îl las la Chiajna să bată rivalele Stelei. Dar el va veni o dată la Steaua, nu ştiu când, dar va veni pentru că e stelist", a spus Gigi atunci.

3. Goluri din faze fixe, fără marcaj. Cele două reuşite ale Stelei, ale lui Iliev şi Martinovici, au venit după două faze fixe la care fundaşii Chiajnei au uitat să facă marcaj.

Etapa 30- Petrolul – Astra 3-1

4. Trei şuturi pe poartă tot meciul în superioritate numerică. Stelistul Chipciu a fost eliminat în minutul 36, la scorul de 1-0 pentru roş-albaştri, dar oaspeţii nu s-au apropiat apoi de poarta lui Tătăruşanu, deşi jucau în superioritate numerică. Până la final s-au înregistrat trei şuturi pe poartă în contul Chiajnei, doar unul însă periculos.

5. Chiajna, trei schimbări într-o oră. În minutul 58, Reghecampf epuizase deja cele trei schimbări. Roberto Iancu şi Paulinho, ambii intraţi pe gazon din postura de rezerve, au acuzat probleme.

Etapa 30- Vaslui – Gaz  Metan 4-0

Au alergat într-un picior, au mai ieşit pe margine pentru îngrijiri medicale, iar la un moment dat, Steaua, în loc să joace în inferioritate numerică, ajunsese chiar să aibă un om în plus pe teren!

6. Cazul Roberto Iancu: intrat, accidentat, eliminat. Roberto Iancu a fost unul dintre actorii principali ai reprizei secunde. Intrat pe teren în minutul 58, în locul lui Iordache, Iancu s-a accidentat rapid.

După ce a „ţopăit" puţin pe teren, a ieşit o perioadă, după care a reintrat la fix pentru a fi eliminat din cauza unui cot aplicat lui Tănase.

7. Comentatorii: " E ceva în aer". Cei doi comentatori ai partidei de la DolceSport, Emil Grădinescu şi Cosmin Băleanu, au încercat să se concentreze pe fazele de fotbal, dar n-au putut să se abţină. "Este ceva în aer, aici, la Chiajna", a spus la un moment dat Grădinescu, adăugând la final: "E un meci care cu siguranţă va trezi reacţii puternice din partea rivalelor Stelei".

Mai multe