S-a încheiat o epocă la Juventus: Buffon a jucat ultimul meci pentru torinezi

19 mai 2018 18:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

S-a încheiat o epocă la Juventus: portarul Gianluigi Buffon, care a anunţat în această săptămână că părăseşte formația, a fost omagiat, sâmbătă, la ultimul său meci la echipa torineză, disputat pe teren propriu și câștigat cu 2-1 în fața celor de la Hellas Verona.

Buffon a rămas pe teren până în minutul 64 la partida contând pentru ultima etapă a campionatului Italiei.

El a fost ovaţionat şi aplaudat atât la intrarea pe teren, la încălzire, cât şi când a fost înlocuit.

Înainte de startul jocului, Gianluigi Buffon s-a îmbrăţişat cu toţi jucătorii şi a făcut un tur de onoare. El s-a dus la marginea terenului şi a dat mâna cu mai mulţi suporteri, unii dintre ei extrem de emoţionaţi. Buffon s-a îmbrăţişat şi fotografiat cu fanii şi după ce a fost înlocuit, până la finalul jocului.

Gianluigi Buffon a anunţat joi că părăseşte Juventus Torino la finalul acestui sezon. Goalkeeper-ul de 40 de ani nu a precizat însă dacă îşi va încheia şi cariera odată cu despărţirea de ”Bătrâna Doamnă”.

Buffon era la Juventus din 2011, după ce anterior a jucat la Parma. Cu formaţia din Torino, el a câştigat nouă titluri de campion al Italiei (fără cele două retrase, în 2005 şi 2006), patru trofee ale Cupei Italiei, de cinci ori Supercupa Italiei, a jucat finala Ligii Campionilor de trei ori, în 2003, 2015 şi 2017, disputând în total 875 de partide.

Mai multe