S-a trezit Alex Chipciu! E din nou stelar

19 iulie 2015 20:57   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Jucătorul cu cel mai mare salariu (30.000 de euro pe lună) din vestiarul Stelei a demonstrat în sfârşit că-şi merită banii.

De un an de zile nu mai reuşise Chipciu un asemenea meci ca cel de la Drobeta Turnu Severin. Ultima dată când şeptarul Stelei făcuse diferenţa pe teren s-a întâmplat în vara lui 2014, în turul cu Ludogoreţ din play-off-ul Ligii Campionilor. A urmat o perioadă neagră, în care cel mai bine plătit fotbalist din lotul Stelei (360.000 de euro pe an) s-a scufundat în mediocritate. Alex Chipciu avea neapărat nevoie de un moment de strălucire care să-i redea încrederea. Acesta a venit sâmbătă, în meciul cu Pandurii de la Severin, unde roş-albaştrii s-au impus în primul rând graţie celor două goluri înscrise de Chipciu.

E la a treia «dublă» din carieră

Mai mult, a doua reuşită a fost o capodoperă, poate cel mai frumos gol al său în tricoul Stelei. Performanţa contra gorjenilor a fost doar a treia „dublă” din cariera lui Alex Chipciu, după cele din februarie 2014 (la un 4-0 cu Chiajna) şi din septembrie 2012 (la un 3-0 cu Iaşi). În perspectiva duelurilor europene care urmează, Steaua are nevoie de un Chipciu la capacitate maximă. Acest lucru l-a înţeles şi antrenorul Mirel Rădoi, care l-a responsabilizat pe Chipciu cu banderola de căpitan în partida cu Pandurii. „Cum Varela a rămas acasă, era normal ca el să fie căpitan”, a declarat Rădoi. „Alex e un jucător de la care toţi se aşteaptă să aibă evoluţiile din trecut. E greu pentru că orice fotbalist are şi un regres în carieră”, a completat tehnicianul Stelei.

Hamroun îi vânează postul

După victoria Stelei cu Trencin, s-a vorbit despre o eventuală trecere a lui Chipciu pe banca de rezerve. Aceasta în condiţiile în care cel care i-a luat locul în teren, algerianul Hamroun, s-a remarcat cu gol. Deşi în partida cu Pandurii a fost introdus din nou pe parcurs, Jugurtha Hamroun a reuşit şi de această dată să marcheze, semn că rămâne o ameninţare constantă.

Mai multe