Săpunaru: «Am vrut să plec la spitalul de nebuni!»

31 martie 2016 21:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Meciul de la Severin a fost unul cu o încărcătură emoţională uriaşă, cine pierdea urmând să-şi cam ia la revedere de la titlu. Din păcate, deciziile arbitrului Marius Avram au contribuit şi ele la circul de pe teren şi au aruncat o urmă de îndoială asupra victoriei roş-albaştrilor.

Partida a fost destabilizată din start de o eroare de arbitraj, Mrzljak fiind eliminat după ce a văzut două galbene în nouă minute, al doilea netrebuind să existe. Avram trebuia să fluiere henţ la Adi Popa în faza premergătoare, dar n-a văzut, a lăsat jocul să continue şi l-a sancţionat pe croat pentru un fault ulterior. Cu asemenea avantaj numeric timp de 60 de minute, Steaua a fost echipa mai bună şi a presat cât a putut fără să rişte, în speranţa celor trei puncte. Golul nu venea însă, dar arbitrul adiţional a rezolvat problema, punând balonul pe punctul cu var în minutul 89. Adrian Comănescu i-a atras atenţia lui Marius Avram că Hora a atins mingea cu mâna, iar Stanciu a înscris uşor golul victoriei.

Faza, discutabilă chiar şi la două zile după meci, deoarece nu se vede clar dacă Hora joacă balonul doar cu umărul sau puţin şi cu braţul, i-a aruncat în aer pe gorjeni. Căpitanul Cristi Săpunaru a fost însă de necontrolat. Şi-a scos tricoul în semn de protest şi a vrut să părăsească terenul. Apoi, în drum spre vestiare a vrut să bată pe cineva de pe banca Stelei, dar s-a întors pentru a-i înjura de toţi sfinţii pe arbitri şi pe adversari.

„M-a luat capul, recunosc. Am vrut să plec la spitalul de nebuni. Nu se poate aşa ceva. Dacă trebuie neapărat să ia Steaua titlul să ne spună şi ne dăm la o parte”, a declarat acesta la finalul partidei.

Săpunaru a scăpat însă doar cu galben, dar după meci a mai comis-o o dată. S-a urcat pe gardul tribunei şi a scuipat un severinean îmbrăcat din cap până în picioare în echipamentul Stelei, dar care stătea în sectorul destinat gazdelor.

Mai multe