Scandal la Mondial după doar un joc. Croaţii îl fac hoţ pe arbitrul japonez şi vor să plece acasă

13 iunie 2014 11:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Brazilia a învins Croaţia în meciul de deschidere cu 3-1, dar golul de 2-1 a fost marcat după o gravă eroare de arbitraj. Centralul din Japonia, Yuichi Nishimura, a acordat penalty pentru gazde în minutul 71 la o simulare jenantă a lui Fred, Neymar a transformat şi a lămurit lucrurile.

După meci, toată presa din lume a arătat cu degetul greşeala arbitrului, iar croaţii au vrut chiar să facă un gest extrem şi să se retragă de la turneul final. Unele ziare l-au ironizat chiar pe Nishimura şi l-au îmbrăcat în photosjop în tricoul galben al Braziliei.

"A fost ridicol ce s-a întâmplat, iar dacă lucrurile continuă aşa, probabil că va fi un circ. Dacă acolo a fost penalty, cred că se vor mai da încă 100 în turneul ăsta. Dacă ăla a fost penalty, nu cred că trebuie să mai jucăm fotbal, poate ne apucam de baschet. E o ruşine! Mai bine renunţăm acum şi plecăm acasă. Toată lumea vorbeşte de respect, dar Croaţia nu a primit niciun pic în această seară. Fred e un fotbalist puternic, e un tip care are 85 de kilograme, mă gândesc că nu e chiar aşa uşor să-l pui la pământ, nu în modul ăla", a spus Niko Kovac, selecţionerul Croatiei.

"Arbitrul ar trebui să primească o suspendare de cel puţin 3 meciuri pentru ce a făcut. La fel şi jucătorul care a simulat", a spus şi Dejan Lovren, fundaşul de lângă care a simulat Fred.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Mai multe