Scandal monstru în Anglia. Wenger a refuzat să dea mâna cu Mourinho, iar portughezul şi-a aruncat medalia în tribună

3 august 2015 14:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Duminică s-a jucat pe Wembley Arsenal - Chelsea, Supercupa Angliei sau Community Shield, cum o denumesc britanicii. Şocul dintre cele două echipe londoneze a fost câştigat de trupa lui Wenger, scor 1-0, datorită golului lui Oxlade Chamberlaine, dar lucrurile au degenerat la final.

Meciul ce deschide sezonul în Premier League, a cărei primă etapă va avea loc weekend-ul viitor, trebuia să fie o sărbătoare, mai ales că în afară de orgoliu, trofeul în sine n-avea nicio valoare. Totuşi, ambele echipe au dat totul, iar Arsenal a câştigat la limită, printr-o super-execuţie. Anglia, un tărâm al fair play-ului, s-a transformat însă apoi în ceva suburban, greu de tradus. Mai întâi, Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, a plecat direct la vestiare, înainte ca arbitrul să fluiere finalul, evitând să-l salute pe omologul său de pe banca lui Chelsea. Dacă iniţial s-a crezut că este vorba despre un accident, în virtutea euforiei, s-a demonstrat apoi că totul a fost premeditat. După premiere, Jose Mourinho s-a aşezat în faţa culoarului pe unde coborau jucătorii lui Arsenal cu medaliile de aur la gât şi i-a salutat pe toţi. Ultimul a venit Wenger, dar acesta a cotit-o prin spatele portughezului, refuzând să dea mâna cu el.

Arsenal a câştigat cu 1-0, gol Oxlade-Chamerlaine

Toată asistenţa a fost şocată, dar asta demonstrează încă o dată relaţia proastă dintre cei doi manageri. Aceştia s-au atacat reciproc şi înainte de Supercupă, iar Wenger se pare că s-a supărat cel mai tare. “Am făcut ceea ce statutul clubului meu și statutul meu ca manager cred că mă obligă să fac, să fiu acolo pentru învingători, să-i aștept într-un loc unde nu mă saluți doar dacă nu vrei să mă saluți. Fiecare jucător al lui Arsenal a venit în direcția mea, pentru că era cel mai simplu lucru pe care-l puteau face. Dacă alții n-au vrut să vină, nu e nicio problemă, nu e sfârșitul lumii”, a spus după meci Mourinho.

Ciudăţeniile de la Arsenal - Chelsea nu s-au oprit aici. Lăsat cu mâna întinsă de Wenger, Mourinho s-a enervat şi el. Portughezul a plecat glonţ spre vestiare, dar înainte să intre pe tunel a aruncat în tribună medalia de vicecampion primită la festivitate. A prins-o un puşti asiatic, care a înmărmurit când şi-a dat seama ce lucru de valoare ţine în mână.

Sâmbătă începe un nou sezon de Prmier League şi având în vedere această prefaţă, e clar că ne aşteaptă un război total pentru titlu.

Mai multe