Se pune de-a dreapta tatălui? Răzvan Lucescu, pe urmele lui nea Mircea

28 august 2018 14:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu poate deveni al doilea antrenor român calificat în grupele Ligii Campionilor cu o echipă străină.

PAOK Salonic are miercuri şansa istorică de a intra în premieră în grupele Ligii Campionilor. În cazul unei calificări, cartea de istorie i se deschide şi lui Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu îşi poate încununa munca de un an de zile la cârma grecilor de la PAOK Salonic. Returul cu Benfica din play-off-ul Ligii Campionilor porneşte de la egalul (1-1) înregistrat în turul de la Lisabona, astfel că elenii se pot califica şi cu un simplu 0-0.

„Vom muri pentru această calificare!”,a insistat ieri Răzvan Lucescu, conştient de miza enormă a meciului de astăzi. În primul rând, cei de la PAOK n-au mai cunoscut până acum această bucurie, de a sta la „masa bogaţilor” din Liga Campionilor. În aceste condiţii, fanii din Salonic au luat cu asalt arena „Toumba”, pregătindu-le portughezilor un adevărat infern.

De asemenea, Lucescu junior ştie că singurul tehnician român care a jucat în grupele celei mai importante competiţii continentale cu o echipă de peste hotare a fost chiar tatăl său. Cu Galatasaray, Beşiktaş şi, în special, Şahtior Doneţk, nea Mircea a strâns peste 100 de meciuri în faza grupelor, aflându-se la acest capitol într-un exclusivist top 5 al antrenorilor din toate timpurile.

„Am ajuns până aici trecând de cinci meciuri foarte dificile. Avem situaţia în mâinile noastre şi jucăm acasă, deci trebuie să ne calificăm”, a mai spus Răzvan Lucescu despre confruntarea de azi cu Benfica Lisabona.

Mai multe