Se vede primăvara europeană pentru FCSB

19 octombrie 2017 22:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Bucureștenii de la FCSB au învins cu ajutorul arbitrilor cu 2-1 în Israel și domină grupa în Liga Europa.

FCSB a obținut o victorie care echivalează cu calificarea în primăvara europeană. Românii s-au impus cu scorul de 2-1 pe terenul israelienilor de la Hapoel Beer Sheva și au parte de cea mai frumoasă campanie de calificare din istoria participărilor în grupele cupelor europene.

Niciodată FCSB, sau Steaua, nu a avut un asemenea start în grupele Ligii Europa. Trei victorii din tot atâtea meciuri disputate – dintre care două în deplasare - înseamnă un parcurs pe care nici Gigi Becali nu îl putea anticipa, în ciuda optimismului său. Chiar dacă s-au impus aseară cu 2-1, succesul nu a venit pentru bucureșteni atât de ușor pe cât arată scorul. Prima repriză a fost chiar una slabă făcută de elevii lui Dică, care au fost salvați de tușier în minutul 17, când un gol regulamentar al israelienilor a fost anulat pentru un ofsaid inexistent. Lucrurile pentru echipa noastră s-au încurcat și mai rău după ce, în minutul 22, fundașul Romario Benzar a ieșit, accidentat la coapsa dreaptă. Pe acest fond, al degringoladei din tabăra echipei noastre, gazdele au continuat să atace și să rateze, dar Niță a dovedit încă o dată că este un portar foarte mare și a păstrat imaculată tabela. Care ar fi rămas probabil așa dacă Nicolae Dică nu ar fi avut inspirația de a-l trimite în teren pe atacantul Harlem Gnohere. Iar francezul a demonstrat că nu degeaba este golgeterul echipei în campionat. Nu trecuse decât un minut de la introducerea lui pe teren când Teixeira a vrut să șuteze, dar nu a reușit decât să lufteze, mingea a ajuns la Gnohere, care, după ce a preluat cu spatele la poartă, s-a întors și a șutat în plasă. Era minutul 70 și, spre surprinderea tuturor, românii, în loc să se apere, au ieșit la atac. Cum șansa aparține celor îndrăzneți, ”roș-albaștrii” au majorat diferența în minutul 76, prin același Gnohere, care a trimis cu capul în poartă.

Finalul a fost mai încins decât ar fi bănuit cineva, având în vedere scorul și timpul rămas de disputat. Cuenca a redus din diferență în minutul 87, după care, la faza imediat următoare, stadionul a luat foc, căci arbitrul nu a acordat penalty gazdelor după un henț clar în careu al lui Planic

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru FCSB care s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului, cu 9 puncte din tot atâtea posibile. Cum în celălalt meci al grupei Lugano a învins surprinzător, cu scorul de 3-2, pe Viktoria Plzen, toate celelalte echipe din serie au câte 3 puncte. Ceea ce înseamnă că un egal obținut în fața israelienilor, pe teren propriu, în returul de peste două săptămâni (ora 22.00), aduce cu sine și biletele pentru primăvara europeană. O performanță pe care ”roș-albaștrii” o așteaptă de câțiva ani.

Mai multe